Розвиток чи «показуха»?

05:28, 28 авг 2019 , Новости Каменского
Розвиток чи «показуха»?

 

 

Нова бруківка на майданах та алеях, нові фонтани поряд з будинками, які розвалюються, тротуарами, по яких небезпечно ходити… Міська влада створює за громадські гроші парадний фасад Кам'янського, традиційно нехтуючи справді кричущими проблемами.

Багато нової бруківки

Якщо побіжно оглянути Кам'янське поглядом гостя, то виглядає так, наче місто розвивається. Аякже: мало не щомісяця в місті виникають нові та оновлюються старі зони відпочинку! Ось, тільки нещодавно застелили новою бруківкою сквер проспекту Свободи від майдану Героїв до меморіалу Прометея. За десяток мільйонів гривень з міського бюджету. І вже почали перестеляти покриття майдану Героїв там, де традиційно годували голубів та купляли сигарети поштучно. Та чи наразі воно там дійсно було так потрібно?
Нове бруковане покриття алеї, яка йде від будівлі торгового центру «Україна» до будівлі ДЮСШ 4, обійдеться місту приблизно в 2 мільйони гривень. Посадовці назвали цю роботу «поточним ремонтом скверу по вулиці Глаголєва». Робітники спиляли кілька живих дерев, зробивши подвійну алею ширшою за рахунок бруківки. Більше бруківки – дорожча «розбудова інфраструктури»…
Поряд з новою алеєю – двори Черемушок, де люди вже протоптали нові доріжки там, де ходити зруйнованими тротуарами небезпечно.
Відкрилась на тому тижні нова зона відпочинку біля ЦНАП Південного району. Місту вдалося залучити державні кошти, цитували місцеві засоби масової інформації міського голову Андрія Білоусова. Але голова не сказав, що то не держава, а місто придбало фонтан, встановлений перед ЦНАПом, майже за 2 мільйони гривень. А міський бюджет – це, перш за все, гроші з заробітної платні працюючих мешканців міста Кам'янське. 
Поряд з новою зоною відпочинку – руїни школи 20, яку міська влада своїм недбальством довела до такого стану, що батьки побоялися вести дітей до цієї школи, і школярів розформували по іншим закладам освіти!

Хто розставляє пріоритети?

«Звідкіля у міської влади такі пріоритети? – дедалі частіше питають містяни. – Чому в одних місцях вкладаються мільйони в косметичні процедури, а в інших – нехтуються питання безпеки мешканців, які теж наповнюють бюджет, з якого фінансуються забаганки влади?» Такі питання можна прочитати в соціальних мережах та почути від людей на вулиці. 
Задати ці питання було би логічно депутатам міської ради. Саме до їх повноважень належить визначення стратегії розвитку міста – де що слід будувати та оновлювати в першу чергу. Власне, депутатів на те й обирають, щоб вони вирішували, в якому напрямку рухатиметься населений пункт: буде він розвиватися чи деградувати.
Принаймні, місцеві посадовці виконавчих органів влади, які розпоряджаються коштами, кажуть, що департаменти – лише виконавці волі міської ради та міського голови.
До речі, в перші дні вересня, орієнтовно 4 вересня, відбудеться сесія міської ради. Тож містяни, яких цікавить питання про пріоритети міської влади, можуть запитати безпосередньо в депутатів, та міського голови, який головуватиме на сесії.

Брак зв’язку

«Як достукатись до міського голови з приводу негаразд в 35 школі, з приводу проблем на окрузі, з якими звертаються люди?.. На прийом до міського голови не можу потрапити майже рік!» - написав в соцмережі депутат міської ради Андрій Іванченко. Небезпечні сходи та неорганізовані після капітального ремонту дороги пішохідні переходи по вулиці Ціолковського, вуличне освітлення, старі вікна в школі на Черемушках – ось неповний перелік питань, з якими більше року не може достукатись до влади депутат, який не завжди згоден з пріоритетами цієї влади. Власне, ситуація парадоксальна, цілком в дусі сучасних реалій українського суспільства. Депутат міської ради – органу, який утворює виконавчі органи, не може добитись від виконавчих органів, аби вони виконували свою роботу. А інші депутати міської ради свого колегу не підтримують. Можливо, тому що депутатський округ у кожного свій, чи по якій іншій причині? 
Міська влада не чує не тільки голосів окремих депутатів. Пересічні містяни теж роками не можуть достукатись до управителів зі своїми проблемами. 
«Итак, оказывается, что земля под наливайки, автостоянки, и под другие объекты коммерции, в городе есть, а земли под площадки для выгула животных и их дрессировки - в городе НЕТ! 
Строительство крематория для утилизации умерших животных, в городскую программу на 2018-2022 год внесено, но денег нет». – Так емоційно прокоментував кінолог Олександр Сторожко результати спілкування з міською владою щодо дійсно кричущих питань поводження з тваринами. 
«Так… откуда ж они появятся, если строительство фонтанчиков, вело-пробеги, байкер-шоу и проведение концертов, асфальт в сквере заменить на плиточку и т.п. вам важнее, чем решение этой проблемы! - звернувся кінолог до земляків. - Для себя вижу только один выход, закупать палатки и продукты и осенью выходить с палаточным городком к стенам мэрии».
Що було би більш правильним: витратити мільйон гривень на концерт чи відремонтувати за ці гроші кілька тротуарів? Якщо тротуари, то де саме було би правильним? Адже по новому скверу ходить більше людей, ніж підіймаються та спускаються сходами на вулиці Ціолковського? Чи не вийде загалом так: поки міська влада застелятиме новою бруківкою доріжки там, де ходить багато людей, тих пішоходів ставатиме дедалі менше, бо їм просто не буде де жити.
Проблема пріоритетів, схоже, змушує містян шукати нових способів впливу на міську владу.

ФОТО

Там, де були живі дерева – тепер покладено нову бруківку.

Вбиральні для дівчат в 35-й школі та будівля 20-ї школи

Скільки коштуватиме це «пере покриття», як називатимуть цю роботу посадовці міської влади, поки що невідомо.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых