У Кам’янському впроваджуються заходи з енергоефективності

11:03, 19 сен 2019 , Новости Каменского

 

 

За підсумками програми соціально-економічного розвитку Кам’янського, протягом І півріччя нинішнього року в місті велася робота щодо залучення кредитних коштів та коштів інвесторів на впровадження заходів з енергоефективності та скорочення споживання енергетичних ресурсів, особливо в комунальній та бюджетній сферах.

Місто приймає участь у проекті «Програма розвитку муніципальної інфраструктури України», який фінансується за рахунок коштів Європейського інвестиційного банку. 4 субпроекти від міста включено до переліку проектів Програми загальною вартістю близько 120 мільйонів євро, зокрема:

-  капітальний ремонт лінії зовнішнього освітлення із впровадженням енергозберігаючих технологій;

-  комплексна модернізація системи теплопостачання міста;

-  реконструкція та технічне переоснащення системи водопостачання та водовідведення;

-  реконструкція (термомодернізація) будівель закладів освіти, охорони здоров’я та спорту, під яку підпадає 38 об’єктів бюджетної сфери.

Продовжується реалізація проекту «Підвищення енергоефективності у місті Кам’янське» в рамках програми НЕФКО «Енергозбереження». Проект реалізується в дошкільному навчальному закладі «Соняшник» ліцею нових інформаційних технологій, загальна вартість проекту – 13,5 мільйонів гривень, з міського бюджету – 1,68 мільйонів гривень. Проектом передбачено проведення комплексу енергоефективних заходів: термомодернізація будівлі, встановлення індивідуального теплового пункту, реконструкція зовнішнього та внутрішнього освітлення з використанням LED світильників, заміна склоблоків на металопластикові та інше.

У межах спільної програми Інвестиційної платформи добросусідства NIP та НЕФКО на комунальному підприємстві «Міськводоканал» планується реалізувати проект «Модернізація та підвищення енергоефективності системи водопостачання міста Кам’янське». Проект затверджено Інвестиційним комітетом НЕФКО, міською радою прийнято і підписано Кредитну пропозицію. Загальна вартість проекту складає 1,7 мільйонів гривень, у тому числі кредитні кошти НЕФКО – 1,3 мільйонів гривень, грант Інвестиційної платформи добросусідства NIP  – 200 тисяч євро, співфінансування з міського бюджету – 210 тисяч євро.

За підтримки Німецького товариства GIZ Gmbh в бюджетних установах та закладах міста впроваджено систему енергетичного моніторингу, підключено 144 бюджетні заклади (216 об’єктів).

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых