«Нафтогаз» запропонував нову схему стягнення боргів за тепло

11:34, 11 окт 2019 , Новости Каменского
«Нафтогаз» запропонував нову схему стягнення боргів за тепло

 

Нафтогаз обіцяє постачати газ в опалювальному сезоні навіть тим теплокомуненерго, які досі з ним не розрахувалися. Але їхні борги має взяти на себе держава, яка потім їх «витискатиме» із місцевих бюджетів.

Таку схему запропонував голова «Нафтогазу» Андрій Коболєв, повідомляє прес-служба компанії.

Механізм, запровадити який Нафтогаз пропонує уряду, полягає у тому, що всім підприємствам ТКЕ, навіть тим, які не можуть забезпечити мінімальний рівень розрахунків, надається право укласти договір з Нафтогазом без виконаних поточних зобов’язань щодо повноти оплати і отримувати газ. Це дозволить забезпечити громадян теплом, навіть якщо їхній постачальник тепла має фінансові проблеми

— Андрій Коболєв, 

голова правління АТ «НАК «Нафтогаз України»

Надалі, якщо у теплопостачальника по завершенню опалювального сезону залишається борг перед «Нафтогазом», то його покриває уряд з державного бюджету. Потім держава на цю суму зменшить розмір дотації відповідному місцевому бюджету, де виникли борги. Тоді місцева місцева влада буде зацікавлена вибивати заборгованість зі споживачів.

Інакше, як попередили у «Нафтогазі», через накопичений зараз борг у 38 мільярдів гривень поставлена під загрозу діяльність ГТС України.

Раніше «Нафтогаз» попередив, що залишить цієї зими Кривий Ріг без опалення через мільярдний борг комунальників.

Нагадаємо, зимою у 2018 році проблеми з опаленням з’явились у кількох містах України. Зокрема у Кривому розі у половини жителів не було тепла, а у школах і дитсадках оголосили вимушені канікули через відсутність опалення. Окрім цього, опалювальний сезон зірвали і у Смілі. Місцева влада замість погашення боргів, виписала собі мільйонні премії. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, пояснила зрив початку опалювального сезону в окремих містах України.

Автор: UA.NEWS

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых