20 червня — Всесвітній день біженців

12:30, 20 июн 2022 , Новости Каменского
20 червня — Всесвітній день біженців

Щороку 20 червня відзначають Всесвітній день біженців, призначений ООН викликати в громадськості співчуття й розуміння до таких людей, а також визнати їхню стійкість у відбудові свого життя.

Згідно з міжнародним правом, біженці — це люди, які не можуть або не бажають повернутися до країни свого походження, бо мають цілком обґрунтовані побоювання стати жертвою переслідувань через расову чи релігійну приналежність, громадянство, політичні погляди або приналежність до конкретної соціальної групи.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії кількість українських біженців значно зросла.За інформацією Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, кількість людей, які втекли з України, рятуючись від війни, станом на 1 червня поточного року становила близько 7 мільйонів осіб. За даними Управління, станом на 16 червня 3,407 мільйона українців отримали статус тимчасового захисту в країнах Європи. Найбільше таких українців у Польщі — 1 мільйон 169,5 тисяч людей.

В УВКБ ООН зазначають, що Всесвітній день біженців визнає силу й мужність людей, змушених утекти з рідної країни, щоб уникнути конфліктів чи переслідувань, а також висвітлює їхні права, потреби і мрії, мобілізуючи політичну волю та ресурси, щоб біженці могли не тільки виживати, а й процвітати.

Нагадаємо, німецька благодійна організація Diakonie Katastrophenhilfe, що підтримує постраждалих і надає гуманітарну допомогу, запровадила програму фінансової допомоги, щоб проявити солідарність з українцями, які змушені були через війну виїхали до Польщі.

До слова, Комісія ЄС розробить спеціальні правила для загальноєвропейського визнання водійських прав України.

Раніше президент Малої академії наук України Станіслав Довгий і директор Центру науки “Коперник” Роберт Фірмгофер у присутності радника Посольства України в Польщі Віталія Білого підписали меморандум про співпрацю в межах проєкту “Досліджуй науку українською”. Невдовзі сотні тисяч дітей українських біженців у Польщі зможуть навчатись рідною мовою.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых