Платня за повітря – це реальність

08:20, 25 апр 2019 , Новости Каменского
Платня за повітря – це реальність

 

 

 

За централізоване опалення в житлових будинках платитимуть всі – навіть мешканці квартир з індивідуальним опаленням. Так каже міська влада Кам'янського.

«Тепломережа» виставлятиме рахунки за послугу централізованого опалення всім мешканцям багатоквартирних будинків, незалежно від способу опалення квартир. Про це розповів Олександр Маслєнков, директор теплопостачаючого підприємства.
Закон про комерційний облік комунальних послуг, як пояснив О. Маслєнков, вимагає: на будинку має бути встановлено прилад комерційного обліку теплоносія, який буде рахувати, скільки тепла було подано в будинок. І підприємство, властиво, хоче отримати гроші за кожну подану гігакалорію. «Тепловий баланс будинку ніхто не відміняв!» - наголосив О. Маслєнков. В кожному багатоквартирному будинку є приміщення загального користування: підвали, горища, під'їзди. Через них теж проходять тепло комунікації, а подекуди в під’їздах, можливо, навіть збереглись радіатори централізованого опалення. Отже, «тепломережа» опалює і ці приміщення, якими користуються всі мешканці будинку, в тому числі й ті, хто встановив у себе індивідуальне опалення. «Якщо не буде опалюватись горище чи підвал, то мешканцям сусідніх квартир доведеться більше витрачати теплової енергії на обігрів свого житла – значить, все одно доведеться платити і за опалення місць загального користування», - аргументував позицію комунальників директор «Тепломережі». Сьогодні теплопостачальники готують розрахунки майбутніх платежів. 
Поки що незрозуміло, як комунальники вираховуватимуть, скільки має заплатити за опалення місць загального користування власник квартири з індивідуальним опаленням, визнав Олександр Залевський, секретар міськради Кам'янського. Мабуть, отримають від законодавців якісь формули, щоб пропорційно «розкинути» вартість опалення на всіх мешканців, припустив він. Можливо, мешканцям тепер варто вимагати від управителів житлом утеплення приміщень загального користування, зазначив О. Залевський. «Може, це приведе до збільшення заборгованості перед «Тепломережею»…» - висловив побоювання секретар міськради.

ВІД РЕДАКЦІЇ
Процедура встановлення індивідуального опалення включає розірвання угод про постачання послуги ЦО з «Тепломережею». Тепер мешканці квартир з ІО не мають договірних відносин з теплопостачальниками. А закон про ЖК-послуги стверджує: всі стосунки між надавачом та споживачем – лише через угоду! Цікаво, на якій підставі «Тепломережа» виписуватиме рахунки людям, які формально не є споживачами її послуг?..
Колись під'їзди житлових будинків опалювались батареями ЦО. Більш як десяток років тому комунальники познімали радіатори майже скрізь, і сьогодні під’їзди стоять холодні. Тим більше, що вони не утеплені як слід: незасклені вікна, відсутні вхідні двері… Те ж стосується горищ і підвалів. Отже, опалювати не утеплені приміщення – це гріти навколишнє повітря. Відтепер, за логікою теплопостачальників, мешканці платитимуть за обігрів повітря не лише всередині помешкань, а й зовні.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых