Оборудок на мільйон грн: на Дніпропетровщині судитимуть групу злочинців, які через шахрайський саll-центр ошукали 11 українських біженців за кордоном 

17:18, 13 фев 2024 , Новости Каменского

Обвинувальний акт стосовно двох організаторів-«кримінальних авторитетів» та 12 учасників злочинної організації, які налагодили роботу шахрайського саll-центру, скеровано до суду. Зловмисники переважно видурювали гроші у громадян, які на даний час проживають у Польщі.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області спільно з колегами-правоохоронцями викрили функціонування саll-центру з нелегальними мільйонними оборотами. Так званий «смотрящий» за лівим берегом міста Дніпра організував діяльність «бізнесу», заручившись підтримкою ще одного «кримінального авторитета». Останній відповідав за виведення коштів з-за кордону та переведення їх у готівку на електронні гаманці та банківські картки так званих дропів — «транзитні» банківські рахунки осіб для вкрадених шахраями грошей. Потім кошти виводилися у готівку через конвертаційний центр у Дніпрі та розподілялися між виконавцями.

Фігуранти залучили до роботи 20 операторів, які обдзвонювали постраждалих з орендованого офісу в центрі Дніпра. На даний час встановлено 11 потерпілих, яким завдано збитків на мільйон гривень.

14 обвинуваченим інкриміновано створення, керівництво злочинною організацією і участь у ній, а також шахрайство.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых