Бібліотека Кам’янського – учасник всеукраїнського «Фестивалю живих історій»

15:31, 23 авг 2019 , Новости Каменского

 

 

Фестиваль живих історій проводить українська громадська організація «Інша Освіта». До участі у фестивалі запрошували архіви, музеї, бібліотеки, педагогів та наукових працівників. Дніпропетровщини представлятимуть два учасника із Кам’янського, одна з яких – заступник директора Центральної бібліотечної системи Тетяна Герасюта.

Як зазначають організатори, мета фестивалю –  об’єднати людей, ініціативи та інституції, що цікавляться і працюють із культурною спадщиною, вивченням історії та того, як і наскільки люди пам’ятають своє минуле, створити спільний простір різних форматів для представлення працюючих культурних та освітніх практик, а також спільного пошуку інклюзивного та багатогранного бачення історії.

Кам’янська бібліотека представлятиме свої практики у форматі мультимедійних презентацій «печа-куча». Такий формат мультимедійних презентацій запозичений у Японії. Він передбачає створення 20 картинок зі стислим письмовим коментарем та лаконічну і змістовну розповідь доповідача, яка повинна займати не більше 20 секунд на один слайд. За вимогами конкурсу під час презентації учасники мають поділитись досвідом роботи своєї організації, вдалими практиками, проблемами, ідеями та запропонувати відповіді на актуальні питання, пов’язані з професійною діяльністю.

«У такому форматі ми працюємо вже давно і така форма достатньо цікава. Щоб зекономити час на інформації про Кам’янське, взяла за основу фотографії робіт Івана Харітонова. Я розповіла про проекти, з якими ми працюємо зараз, про краєзнавчу спілку, обласний проект «Дніпрокультура», унікальні авторські пішохідні екскурсії, квести, конкурси, фестивалі, ярмарки, арт-галереї, про ті проблеми, з якими ми стикаємось і як із ними боремося, а також про те, чого шукаємо у своїй роботі, чого нам не вистачає», – розповіла Тетяна Герасюта.

 

Загалом участь у фестивалі братиме 25 фахівців з різних міст України, які пройшли відбірковий етап. Зустріч учасників та презентації проектів відбудуться у Києві з 28 по 29 вересня.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых