Борги замість розвитку і повернення лікарень

09:03, 4 сен 2019 , Новости Каменского

 

 

Перекидання бюджетних коштів на погашення боргів за енергоносії та приймання лікувальних закладів з обласного підпорядкування в місцеве – ось найбільш масштабні питання, які розгляне міська рада Кам'янського на сесій 4 вересня.

Борги наші тяжкії!

Приблизно 14 мільйонів гривень міська влада планує покласти на поповнення статутного фонду міського водопостачального комунального підприємства. Ці гроші, згідно змін до Програми розвитку підприємства (як приймали Програму, це ще було КВП КМР «Міськводоканал»), доведеться забрати з розвитку, тобто менше міняти водопровідних комунікацій, менше встановлювати водяних лічильників в багатоквартирних житлових будинках. Але кошти потрібніші, щоб погасити борги комунальних водопостачальників за енергоносії, розповів місцевим ЗМІ секретар міської ради Олександр Залевський, тому що в Україні запрацював вільний ринок електроенергії, і водоканали тепер її купуватимуть по найвищому тарифу. Тариф на послуги водопостачання та водовідведення враховує стару, меншу ціну електроенергії – отже, міська рада як засновник комунального підприємства повинна покривати різницю, пояснив посадовець.
Сесія розгляне кілька питань щодо погашення боргів різних теплопостачаючих підприємств за тепло та енергоносії. Наприклад, старі «Тепломережі» повинні погасити борг в 5 мільйонів перед ПАО «ДНІПРОАЗОТ» за теплову енергію, вироблену котельнею заводу для Соцміста в минулому опалювальному сезоні. 
Треба також погашати борги «тепломереж» перед НАК «Нафтогаз України» та платити за ліміти на газ в наступаючому опалювальному сезоні, агітували представники виконавчої влади представників депутатського корпусу ради. Треба, бо інакше централізованого опалення в Кам'янському в цьому сезоні не буде, лякали посадовці. Тепер виділення грошей на борги мають схвалити депутати міської ради. А потім виконавчі органи повинні будуть знайти, звідки ці додаткові десятки мільйонів гривень забрати.

Повернення лікарень

Більш як десяток питань сесії міської ради присвячені тривалому процесу повернення лікарень Кам’янського з-під опіки обласної влади в місцеве підпорядкування. 
Обласна рада на сесії 16 серпня повернула міські лікарні Кам’янському. Вірніше, повернула повноваження управління лікувальними закладами, бо оплачувала їхні витрати вже давно міська влада з міського бюджету. 
Тепер міська влада повинна прийняти лікарні назад в управління, щоб терміново підписати договори з Національної агенцією охорони здоров'я на фінансування з державного бюджету.

Комусь поставлять електроопалення

Використати 2,5 мільйони гривень, подаровані колишніми народними депутатами України на встановлення індивідуального опалення споживачам в центральній частині міста – таке рішення доведеться схвалити депутатам міської ради. Кабінет міністрів України не дозволив перекинути ці гроші на якісь інші потреби, розповів О. Залевський. Коли народні обранці давали гроші, міська влада тримала курс на децентралізацію опалення в центрі міста. Сьогодні курс поміняли. Але 2,5 мільйони, щоб не втратити, треба використати на обладнання житла мешканців пільгових категорій приладами індивідуального опалення. Зважаючи на те, що такі роботи коштують приблизно 20-30 тисяч гривень на 2-3-кімнатне помешкання, то депутатських подарунків вистачить хіба що на сотню ощасливлених пільговиків.

ФОТО
Міська рада повинна схвалити виділення 300 тисяч гривень на експертне обстеження будівель школи 20, де після обвалу стіни в серпні вирішено не проводити навчання. Також міськрада додасть у міську Програму «Шкільний автобус» маршрути з розвезення учнів школи до тимчасових місць занять у інших учбових закладах.

На изображении может находиться: дерево, дом, растение, небо и на улице

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых