Нафтогаз заявил об угрозе срыва отопительного сезона в Днепре и некоторых городах области

15:51, 31 окт 2019 , Новости Каменского
Нафтогаз заявил об угрозе срыва отопительного сезона в Днепре и некоторых городах области

В компании заявили, что эти предприятия должны были перевести на себя долги предшественников, однако не сделали этого

Опалювальний сезон в деяких населених пунктах Дніпропетровської області під загрозою

НАК «Нафтогаз України» попереджає мешканців м. Дніпра, П'ятихатки, смт. Софіївка, с. Лихівка та с. Саксагань, яким постачають тепло підприємства КП «Дніпротеплоенерго»: ДП «Софіївкатеплоенерго», ДП «Східтеплоенерго» та ДП «Південьтепломережа», про можливий зрив початку опалювального сезону через бездіяльність місцевої влади.

 

Зазначені підприємства звернулись до Нафтогазу для укладання договорів постачання природного газу. Разом з цим вони використовують котельні, які раніше експлуатувались іншими суб’єктами господарської діяльності, які накопичили значні борги перед Нафтогазом за раніше використаний газ.

 

Згідно вимог статті 22 Закону України «Про теплопостачання» ці підприємства зобов’язані були для укладання договору перевести на себе борги попередників. Однак тепловиробники категорично відмовляються виконувати вимоги законодавства.

 

Нафтогаз неодноразово повідомляв мешканців зазначених населених пунктів, Дніпропетровську обласну державну адміністрацію, Дніпропетровську обласну раду (якій і належать згадані виробники тепла), а також Кабінет Міністрів України та Міністерство розвитку громад та територій України про можливий зрив опалювального сезону.

 

«Найбільш серйозний ризик для початку опалювального сезону – безвідповідальність окремих органів місцевої влади, які або некомпетентно виконують свої обов’язки перед громадами, або прямо беруть участь у зловживаннях. Проблема з’явилась не сьогодні, у місцевої влади було достатньо часу для вирішення питання із заборгованістю теплопостачальників, але вона обрала позицію невтручання, поставивши під загрозу комфорт та здоров’я своїх виборців. Нафтогаз неодноразово спостерігав ситуацію, коли виробники тепла накопичують заборгованість, а через рік ці «боргові ями» зникають разом з грошима , передавши котельні іншому щойно створеному підприємству. При цьому більшість таких підприємств діє під контролем представників місцевої влади. Така безвідповідальність перетворює населення на жертв недобросовісних підприємців і чиновників», – зазначив перший заступник голови правління Нафтогазу Сергій Перелома.

 

Нафтогаз вимагає від місцевих органів влади Дніпропетровської області контролювати дотримання законодавства комунальними підприємствами і у разі необхідності надати їм необхідну фінансову допомогу, щоб опалювальний сезон у зазначених населених пунктах розпочався вчасно.

 

Довідково. Стаття 22 Закону Закону України «Про теплопостачання» вимагає від виробника тепла, який отримав у користування цілісний майновий комплекс з вироблення теплової енергії, взяти на себе зобов’язання, які виникли у суб’єкта господарювання, який раніше використовував зазначене майно. Разом з цими зобов’язаннями підприємство має можливість отримати також відповідні права вимоги до боржників попереднього користувача майна.

 

Нафтогаз постачає газ виробникам теплової енергії для населення на спеціальних пільгових умовах, чітко визначених державою. Компанія не має права надавати газ підприємствам, які не виконують цих вимог. Ці вимоги діють для усіх без винятку підприємств України, які отримують газ у Нафтогазу для виробництва тепла для населення.

 

Департамент з комунікацій

НАК «Нафтогаз України»

 

 

Источник: http://www.naftogaz.com/www/3/nakweb.nsf/0/125BF69A722A2414C22584A4002D8DD7?OpenDocument&year=2019&month=10&nt=%D0%9D%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8&

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых