У місті Дніпро буде сучасний аеропорт

19:40, 15 ноя 2019 , Новости Каменского
У місті Дніпро буде сучасний аеропорт

У бюджеті 2020 року, схваленому вчора Верховною Радою України, на відновлення регіональних аеропортів закладено понад 1 млрд грн, що в 5 разів більше, ніж було в 2019 році.

 

Пріоритетним проєктом є розбудова сучасного аеропорту у м. Дніпро. «Проєкт з модернізації та розбудови аеропорту у Дніпрі, який ми реалізуємо разом із головою ОДА Олександром Бондаренком, це перед усім нова якість авіаційного сполучення для другої за чисельністю населення області України. 1 млн мешканців міста та понад 3 млн – області нарешті отримають можливість користуватись авіаперевезеннями. Сучасний аеропорт дозволить залучити нові авіакомпанії та розширити географію польотів», – наголосив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

 

За проєктом, злітно-посадкова смуга аеропорту буде довжиною 3,2 км, її відновлення фінансуватиметься з державного бюджету. Заплановане встановлення сучасних системи навігації, метеорологічного і світлосигнального обладнання. Новий міжнародний термінал та VIP-термінал матимуть високу пропускну здатність до 3 млн пасажирів на рік. В термінал інвестує українська промислово-фінансова група DCH.

 

Міністерство інфраструктури України

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых