Трудові книжки відтепер у цифровому форматі

12:34, 16 ноя 2019 , Новости Каменского
Трудові книжки відтепер у цифровому форматі

 

 

На офіційному порталі електронних послуг Пенсійного фонду з’явився новий сервіс «Електронна трудова книжка». Щоб отримати до неї доступ, фізособа має зареєструватися на сайті і пред’явити ЕЦП.

Інформація в електронній трудовій книжці відображає трудові відносини найманого працівника за основним місцем роботи.

 

Пенсійний фонд зберігає дані персоніфікованого обліку з 2011 року. Таким чином, інформація щодо праці до 2011 року доступна не буде.

У сервісі відсутні дані про трудові відносини за зовнішнім сумісництвом, хоча за даними звітів про єдиний соціальний внесок, у Пенсійного фонду є ця інформація. Однак згідно з інструкцією №58, такий вид роботи в трудовій книжці слід відзначати в окремому порядку, за бажанням працівника.

Нагадаємо, що міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет анонсував скасування трудових книжок та інші зміни в системі кадрового документообігу. Дубілет очікує, що за 6-9 місяців уряд змінить законодавчу базу і впровадить необхідні IT-структури.

Довідка:

У 2017 році в Україні була прийнята пенсійна реформа. Вона "осучаснила" виплати нинішнім пенсіонерам, але різко підняла необхідний страховий стаж з 15 до 25 років. У 2028 року для отримання пенсії в 60 років необхідно буде мати 35 років стажу. Якщо він буде в проміжку між 25 і 35 роками, то на пенсію людина вийде в 63. А між 15 і 25 - в 65 років. При стажі менше 15 років можна буде розраховувати лише на соцдопомогу, яка буде не більше прожиткового мінімуму.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых