Де освятити паски у Кам'янському: адреси українських храмів

15:00, 19 апр 2022 , Новости Каменского
Де освятити паски у Кам'янському: адреси українських храмів

24 квітня 2022 року православні українці будуть святкувати Воскресіння Христове. Це головне свято богослужебного року.

У зв'язку з війною, багато жителів Кам'янського почали замислюватися: а які церкви у місті належать до Православної Церкви України? У цьому питанні допоміг ієромонах Феодосій. До Православної Церкви України належать церкви за адресами:

  • вулиця Сергія Слісаренка, 34;
  • вулиця Широка, 494;
  • проспект Конституції, 37.

Також отець Феодосій звернувся до кам'янчан. Він підкреслив, через що саме болить у деяких вірян.

Православна Церква України завжди перебувала поруч з народом України, розділяючи всі радощі і горе, бо все це було спільним. Ми стоїмо поруч з нашим захисниками, підтримуємо вимушених переселенців, всіх, хто потребує допомоги, підтримки і заступництва. Повномасштабна війна відкрила справжні обличчя тих, хто називав себе українцями, але такими не був. Доказом того є те, що певні духовні лідери не спроможні, навіть, вимовити, що саме росія і її військові вбивають, грабують і ґвалтують українців. Служитель Бога, який в росіі, насправді виявився служителем диявола. А найболючіше те, що ті, хто себе називав Українською Церквою роками підносили свої молитви за його здоров’я і благоденство, називали його «вєлікім гаспадіном», своїм духовним батьком. Вибір завжди залишиться лише за вами і вашим сумлінням.

І, так, Бог Один, але Його служителі різні, і деякі з них на руках мають кров українців, як Пилат у якого руки були в Крові Христа. В ці дні, не просто Христос прибитий до хреста… а кожен вбитий захисник, дитина, кожна зґвалтована, кожний закатований українець чи українка прицвяховані до хреста. І біля нього стоїть не лише Діва Марія, а кожна мати, батько, дружина, дитина і оплакують страшну втрату. Але ми знаємо, що як Христос воскрес на третій день, так воскресне і Україна!, - звернувся Феодосій.

Де не буде нічних служінь
У зв'язку із можливою небезпекою, храми Православної церкви України не працюватимуть уночі. Служіння розпочнеться вранці. Інформацію підтвердив настоятель кам'янської Козацької церкви Пресвятої Покрови, священик Феодосій Алісов.

Життя наших вірян для нас - понад усе. Тому розпочнемо служіння рано, - сказав Феодосій.

Також не буде нічних служінь і у Храмі Преображення Господнього Української Греко-Католицької Церкви, на проспекті Василя Стуса, 1а. Про це повідомив настоятель парафії отець Ігор Пагуліч.Служіння у Храмі Преображення Господнього розпочнуться у неділю, з 7:00 до 11:00.

источник: сайт 5692

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых