Росіяни атакували Дніпропетровщину: поцілили ракетами по енергетичній інфраструктурі

14:45, 11 окт 2022 , Новости Каменского
Росіяни атакували Дніпропетровщину: поцілили ракетами по енергетичній інфраструктурі

Ворожа атака у понад 5 годин. Країна-террористка знову ударила по об'єктах життезабезпечення.

Сьогоднішні удари по Дніпропетровській області тривали понад п'ять годин. Через серйозні пошкодження в регіоні запроваджується тотальна економія електрики.

Про наслідки атаки  повідомив голова ДніпроОВА Валентин Резніченко.

За його словами, російські війська вдарили по об'єктах життєзабезпечення, а також по інфраструктурі у Павлоградському та Кам'янському районах.

"Є серйозні руйнування. Багато населених пунктів залишилися без світла. До роботи стали служби. Рятувальники ліквідують наслідки прильотів. Енергетики відновлюють обладнання та утримують роботу системи", - зазначив Резніченко.

Він також додав, що в області запроваджується режим тотальної економії електроенергії, щоб могли працювати лікарні, транспорт та інша соціальна інфраструктура.

Голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук уточнив, що через приліт ворожої ракети суттєво пошкоджено одну з високовольтних підстанцій області. Понівечено автотрансформатори та резервні лінії електропостачання. 

"Під час пікових навантажень є висока вірогідність відключення від електроенергії більш ніж 20% території нашого регіону та перебоїв в роботі об’єктів критичної інфраструктури не лише Дніпропетровщини, а й Запорізької області.  Будь ласка, зменшіть електроспоживання, щоб не перевантажувати мережі. Це дуже важливо", - заначив він.

У ДСНС додали, що після прильотів зайнялися пожежі на енергетичних об’єктах в Павлоградському та Кам’янському районах. Вогонь приборкали 53 рятувальника та 10 пожежних машин. Завдані серйозні руйнування. Багато домівок лишилися без світла. Аварійні бригади працюють над відновленням живлення. Процес тривалий.

фото ДСНС

Мешканців області закликають заощаджувати електроенергію. Особливо в години пікового навантаження - з 17.00 до 22.00.

Раніше повідомлялося, що Сили протиповітряної оборони збили 4 ракети в небі над Дніпропетровщиною.

Нагадаємо, напередодні на тлі масового обстрілу українців закликали економити електроенергію з 17:00 до 22:00. У цей період українські мережі проходять пікове навантаження.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых