У Кам’янському стартувало обговорення нових правил утримання домашніх тварин

14:09, 21 фев 2024 , Новости Каменского

Проєкт  рішення Кам’янської міської ради «Про затвердження Правил утримання домашніх тварин на території Кам’янської міської територіальної громади» оприлюднено з метою одержання зауважень та пропозицій від громадян. Про це інформує Департамент муніципальних послуг та регуляторної політики.

Поштова та електронна адреса розробника проєкту регуляторного акта,на які приймаються зауваження та пропозиції: Департамент муніципальних послуг та регуляторної політики Кам’янської міської ради просп.Василя Стуса, 10/12, м.Кам’янське, 51900, e-mail: dep.mprp@gmail.com, тел.067-326-08-55.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб, їх об’єднань приймаються по 21 березня 2024 року включно поштою або в електронній формі на зазначені вище адреси.

Серед запропонованих обов`язків, що покладатимуться на господарів тварин:

- прибирати екскременти за своїми тваринами;

- запобігати неконтрольованому розмноженню домашніх тварин, регулювати приплід тварин, у тому числі шляхом стерилізації.

- відшкодовувати фізичним та юридичним особам збитки, що нанесені тваринами, у визначеному чинним законодавством порядку;

- не допускати бездоглядного бродіння домашніх тварин (собак) вулицями, в парках населених пунктів, в місцях, облаштованих для відпочинку людей.

Пропонується також заборонити купати тварин на території міських пляжів та у фонтанах.

Обов`язкова реєстрація тварини не пізніше 3-місячного віку. Наразі реєстрацію здійснює КУ «Притулок для тварин» КМР, установи ветеринарної медицини, інші установи та організації, що мають ліцензію на здійснення ветеринарної практики, а після повноцінного запуску експериментального проекту з проведення ідентифікації та/або реєстрації домашніх тварин, вона буде проводитися агентами з ідентифікації домашніх тварин.

Крім того, встановлюється, що собаки та коти і інші тварини незалежно від породи, починаючи з 3-місячного віку повинні обов’язково щорічно бути щеплені проти сказу в закладах ветеринарної медицини або у лікарів ветеринарної медицини, діяльність яких відповідно ліцензована.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых