У Камʼянському запровадили новий проєкт для ветеранів та членів сімей ветеранів

12:09, 20 июн 2024 , Новости Каменского

В місті стартував проєкт з підтримки ветеранів та членів сімей ветеранів «Ветеранський простір – територія життєстійкості: створення умов для психологічної та юридичної підтримки ветеранів та членів сімей ветеранів».

Мета проєкту полягає у сприянні процесу реінтеграції ветеранів та членів сімей ветеранів у Камʼянській міській територіальній громаді Дніпропетровської області, підвищенні доступності отримання ними психологічної та юридичної підтримки шляхом створення та обладнання у громаді Ветеранського простору та запровадження у ньому форм прямої підтримки та соціального супроводу ветеранів та їхніх родин.

В рамках проєкту ветерани та члени родин ветеранів можуть звернутися за індивідуальними або груповими консультаціями з психологічної або юридичної підтримки, взяти участь у тренінгах із психоемоційної підтримки, працевлаштування та відкриття власної справи, долучитися до занять із арттерапії або майстер-класів. Окремі заходи будуть проводитися і для дітей ветеранів. Загалом проєктом заплановано провести 200 індивідуальних консультацій та 40 групових заходів для ветеранів та членів їх родин.

Реалізація цього проєкту сприятиме успішній адаптації ветеранів на стадії переходу до цивільного життя та повернення їх до активного суспільного життя, що також сприятиме соціальній згуртованості у громаді.

Ініціативу «Ветеранський простір – територія життєстійкості: створення умов для психологічної та юридичної підтримки ветеранів та членів сімей ветеранів» впроваджує ГО «Простір ініціативних» за технічного адміністрування ІСАР Єднання та сприяння Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, наданої в межах проєкту «EU4Recovery – Розширення можливостей громад в Україні», фінансової підтримки Уряду Королівства Нідерландів.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых