Суд визнав вимоги УКОЖФ до споживачів безпідставними та відмовив у стягненні боргу

14:05, 21 май 2019 , Новости Каменского
Суд визнав вимоги УКОЖФ до споживачів безпідставними та відмовив у стягненні боргу

 

 

Судовий процес «КП «УКОЖФ» проти мешканців будинку 42 по бульвару Будівельників» в Дніпровському районному суді Кам'янського тягнеться з травня 2018 року. Управляюча компанія хоче отримати гроші від мешканців будинку, а мешканці вимагають, аби управителі довели, що надавали послуги на суму своїх вимог.

 

Останнє засідання суду відбулось 21 травня.

Спочатку виступив представник УКОЖФ. Він заявив, що компанія надавала послуги споживачеві-відповідачеві в повному обсязі, а споживач жодного разу не заплатив. «Якби відповідач не прибирав в приватному будинку – був би бардак», - заявив представник управителя.

УКОЖФ так і не надала в суді доказів надання споживачеві послуг, відповіла Любов Карпова, представник мешканців будинку. Споживач не має договірних відносин з УКОЖФ, бо запропонований управителем договір не відповідає типовому, як це диктує законодавство. В переліку послуг компанії відсутні якісні критерії оцінювання послуг, неконкретно вказана їх періодичність. Незрозуміло, за що управителі беруть свою «винагороду». Нема пдірахунку витрат на утримання будинку відповідача, як того вимагає закон. Зважаючи на ці підстави, споживач вважає вимоги УКОЖФ щодо сплати за нібито надані послуги безпідставними і вимагає в суду відмінити нарахування управителів житлом.

Суддя Олена Лобарчук прийняла рішення: відмовити управляючій компанії в задоволенні її вимог до споживачів. По зустрічному позову мешканців будинку суд вирішив визнати нарахування плати за управління житлом безпідставними, як вимагали мешканці.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых