Травневе засідання міськвиконкому в Кам'янському

02:23, 22 май 2019 , Новости Каменского
Травневе засідання міськвиконкому в Кам'янському

Чергове засідання виконавчого комітету міської ради відбулось 22 травня.

 

 

Члени міськвиконкому заслухали звіт по бюджету за 1 квартал. Бюджет за цей період виконаний по доходах у сумі 795 мільйонів гривень, що більше за торішній показник на 118 мільйонів. Власних надходжень отримано 340 мільйонів гривень, з бюджетів різних рівнів надійшло 341 мільйон та по видатках у сумі 658 мільйонів гривень.

Також у звіті згадується 30 мільйонів, перерахованих до цільового фонду міського бюджету від ДМК (за планом на 2019 рік має бути 40 мільйонів).

Рівень виконання бюджету задовільний, вважає Лариса Шевченко, директор департаменту фінансів міської ради. По основному джерелу надходжень – податку з доходів фізичних осіб, навіть є перевиконання:  при планових 163 мільйонах було зібрано за квартал 172 мільйони.

«Як зазвичай, 87 % видатків – на соціальні потреби», - прокоментувала головний фінансист міськради видатки міського бюджету за 1 квартал. Наприклад, 200 мільйонів витрачено на освіту, 94,5 – на медицину.

Л. Шевченко сподівається, що бюджет-2019 Кам'янське виконає. Але існує негатив – податкові борги: 85,5 мільйонів за землю, 12 – податки на доходи фізичних осіб.

Одне з питань порядку денного міськвиконкому – внесення змін до Порядку регулювання органами місцевого самоврядування
тарифів (цін) в місті Кам’янське. Положення визначає процедуру розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на побутові, комунальні, транспортні та інші послуги, що подаються виконавчими органами міської ради та суб’єктами господарювання незалежно від форм власності. Зміни відбуваються, бо змінилось законодавство, що регулює сферу ЖКГ. Відповідно, в усі документи необхідно вносити зміни, зазначила Галина Єрмоленко, директор департаменту економічного розвитку Кам'янського.

Зміни, що відбудуться, не торкнуться тарифів КП УКОЖФ, відповіла пані Єрмоленко на питання члена міськвиконкома Івана Омельяненко. Тому що це житлові послуги, а їх законодавчі зміни ще не торкнулись.

Цікаве питання було розглянуте виконкомом як додаткове. Міськвиконком визнав КП «Транспорт», недавно створене міськрадою, надавачем послуги пасажирських перевезень електротранспортом. Тобто «Транспорт» міняє існуючий нині КП «Трамвай», який буде ліквідовано.

Переведення персоналу та майна «Трамваю» на «Транспорт» має відбутися 1 червня, розповів Іван Горбаренко, директор «Транспорту».

Міськвиконком дозволив новому транспортному підприємству тимчасово попрацювати на тарифах, затверджених для старого «Трамваю».

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых