Центр реабілітації інвалідів відкрився в Кам'янському

22:39, 25 май 2019 , Новости Каменского
Центр реабілітації інвалідів відкрився в Кам'янському

 

Центр реабілітації інвалідів через бойові мистецтва відкрився на лівобережному житловому масиві Каменського. Центр діятиме на базі ДЮСШ 1 по проспекту Героїв- «Афганців», 7.
Реабілітація людей з особливостями фізичного розвитку відбуватиметься через заняття єдиноборствами, розповів Валерій Зінченко (чорний пояс, 3 дай айкідо і 2 дан дзю-дзюцу), керівник і натхненник Центру.
«Єдиноборства допомогли мені піднятися після важкої травми, - говорить В. Зінченко. - Заняття допомагають багатьом людям з особливостями відчути, що їх особливості - це не недоліки, а можливості. Весь цивілізований світ прагне до того, щоб особливі люди могли реалізувати себе в суспільстві!»
Сенс реабілітації в оздоровлюючому ефекті, який мають заняття айкідо. Прагнення виконувати рухи плавно і правильно, з гармонійними поставою і диханням - ефективний спосіб поліпшити рухливість, ділиться багаторічним досвідом роботи з інвалідами сенсей Зінченко: «Майстри кажуть: треба виконувати рухи, внутрішньо представляючи їх ідеально правильними. Тоді тіло буде тягнутися за духом і виліковуватися ».
«До того ж інші, хто тренується, охоче допомагають особливому учневі,  і він відчуває підтримку і не відчуває себе самотнім і непотрібним», - підкреслює керівник Центру реабілітації.

На церемонії відкриття закладу виступали представники різних видів бойових мистецтв з Кам'янського, Дніпра та Києва.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых