Бюджет участі Камянського: міськраді запропоновано зміни до Положення про конкурс

22:55, 27 май 2019 , Новости Каменского

 

 

Розділити проекти громадського бюджету на загальні та локальні, виділивши окремо ідеї від комунальних закладів – такі зміни до Положення про конкурс внесені як проект рішення міської ради.

 

Проект рішення міськради Камянського був днями опублікований на сайті міськради. Пропонується розділити проекти бюджету участі на категорії:

1. Загальноміські (великі) проекти - це проекти, за якими планується реалізовувати ідеї у місцях загального користування загальноміського масштабу, відвідувачами яких традиційно є мешканці всього міста, незалежно від місця проживання (наприклад, центр міста, зелені зони відпочинку, історичні місця тощо). Орієнтовна вартість одного загальноміського проекту після детальної перевірки та оцінки не має перевищувати  500 тисяч гривень. Встановлена межа фінансування проектів цього типу в період одного конкурсу - 20% від загальної суми партиципаторного бюджетування  в поточному році.

2. Локальні (малі) проекти – це проекти, які планується реалізовувати на території певного мікрорайону, відвідувачами якого є саме його мешканці. Орієнтовна вартість одного локального проекту після детальної перевірки та оцінки не має перевищувати 200 тисяч гривень.

Встановлена межа фінансування проектів цього типу в період одного Конкурсу - 40% від щорічного обсягу реалізації Програми.

3. Проекти «комунальний заклад» - це проекти, які пов’язані з комунальними закладами, установами та некомерційними підприємствами міського підпорядкування, тобто їх реалізація передбачається на території або в самих закладах, які мають загальний доступ для всіх мешканців міста. Орієнтовна вартість одного проекту типу «комунальний заклад» після детальної перевірки та оцінки не має перевищувати 200 тис.грн.

Встановлена межа фінансування проектів цього типу в період одного конкурсу - 40% від щорічного обсягу реалізації Програми партиципаторного бюджетування  в поточному році.

Запропоновані зміни передбачають також введення терміну «команда авторів» проекту.

Згідно проекту змін, кожен мешканець міста має три голоси під час дії одного Конкурсу: один голос за Загальноміські проекти, один за локальні проекти і один голос за проекти, визначені за типом «комунальний заклад».

Після завершення терміну голосування електронний сервіс автоматично здійснює підрахунок голосів, на підставі якого попередньо визначаються проекти-переможці по кожному з трьох типів проектів. Остаточними переможцями голосування є проекти в групах по типам проектів, які набрали найбільшу кількість голосів за рейтинговою системою в межах фінансування даної групи. Останні Проекти у списках по групах( по типам проектів) , що виходять за рамки встановленого обсягу Бюджету участі на відповідний рік в межах фінансування даного типу проектів, не включається до переліку проектів-переможців. Залишки фінансування по трьом групам проектів  підсумовуються та визначається наступний, останній проект переможець, який має найбільшу кількість голосів незалежно від типу проекту та орієнтовна вартість реалізації якого не призведе до перевищення розміру коштів Бюджету участі Кам`янського на відповідний рік більше ніж на 20% суми Проекту та за умови можливості виділення додаткових коштів з бюджету міста.

Проект рішення міської ради поданий депутатом Андрієм Іванченко, одним з ініціаторів та популяризаторів партиципаторного бюджетування в нашому місті. Ці зміни пропонувались до Положення про конкурс ще в кінці 2018 року, але координаційна рада не сприйняла оновлення, а згодом міський голова Андрій Білоусов поміняв склад коордради, виключивши з неї депутата Іванченка.

Тиждень тому на засіданні координаційної ради з питань громадського бюджетування члени ради пропонували аналогічні зміни до Положення. Але пропонувалось вносити зміни безпосередньо рішенням коордради, без внесення їх на розгляд сесії міської ради. Саме Положення про конкурс було свого часу затверджено міськрадою Камянського.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых