Людина - бджола або галюцінації

21:35, 30 май 2019 , Новости Каменского
Людина - бджола або галюцінації

 

 

Спробуємо зрозуміти чому Андрій Білоусов назвав свою партію "Бджола" та до чого тут фараон і культ Маат.

Я вважаю, що рішучість мера з екстравагантною назваю партії має під собою міфологічну основу. Мета цього дійства - збереження і збільшення особистої влади.

У культурі людства існує міф про Маат.

Маат - давньоєгипетська богиня закону і світопорядку, яка керує зірками, порами року, сходами і заходами сонця. У момент народження світу вона створила порядок з хаосу. Донька бога-творця Ра, Маат з'явилася щоб встановити порядок і стежити за його дотриманням. Тому богиню називали «пані небес, цариця землі і володарка загробного світу».

Свята комаха Маат - бджола.

Вершителем і відповідальним за світовий порядок на землі був фараон. Фараони іменувалися «повелитель Маат» і зображувалися з атрибутикою Маат - бджолою.

Знаменитий фараон Мінос обрав емблемою Єгипту бджолу. Жителі Єгипту в своїх проханнях до фараона малювали бджолу, як символ відданості фараону.

Єгиптяни вірили, що після смерті душа людини покидає тіло і перетворюється в бджолу.

Чому серед тих, хто при владі, так багато самодурів і відвертих психопатів? Уява про власну могутність робить людину більш рішучою. Звідси походить сміливе рішення просувати партію з дивною назвою.

Нав'язування свєї волі іншим людям, навіть всупереч їх опору, дійсної поваги не надає. У здоровій громаді такі інтелектуально і морально відсталі вчинки неприпустимі.

Я думаю, що діючий мер вважає мешканців міста розумово відсталими коли пропонує їм підтримувати партію з назвою "Бджола".

Ця історія - про його особисту владу.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых