«Мамай-фест» відкривається сьогодні в Кам'янському

06:53, 31 май 2019 , Новости Каменского
«Мамай-фест» відкривається сьогодні в Кам'янському

 

 

 

Історико-культурний захід «Мамай-фест» відкривається сьогодні в нашому місті.

Цей традиційний фестиваль проходить у нас вже десяток років поспіль. Щороку на початку літа до Кам'янського приїжджають науковці, літератори, митці, музики – відзначити Мамая, легендарного персонажа українського фольклору. Мамай, як кажуть організатори фестивалю – уособлення духу нації.

Сьогодні фестиваль розпочався з конкурсу дитячих малюнків «Козак Мамай та його пісня». Біля музею історії міста розгорнулась виставка-продаж витворів ужиткового мистецтва.

У кінозалі музею відбулися наукова конференція, присвячена українському козацтву, круглий стіл до 180-річчя від дня народження Павла Чубинського та презентація етно-проекту «Баба Єлька».

За планом у другій половині дня в музеї – майстер-клас з друкованої графіки, творча зустріч з поетами Романом Кухаруком, Анатолієм Горовим.

О 15.30 гостей фестивалю запросили на творчу зустріч з відомим українським поетом, прозаїком, есеїстом, перекладачем Сергієм Жаданом.

Основна частина першого фестивального дня відбуватиметься на майдані Петра Калнишевського. О 17.30 відбудеться урочисте відкриття заходу, після чого на сцені виступатимуть гурти «Ексампейя», «Silver tоwn», «Жадан і Собаки». Також на майдані проходитимуть захопливі козацькі забави.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых