На подорожчання води кам'янчани погодились двічі

20:57, 4 июн 2019 , Новости Каменского

 

 

Подорожчання послуг централізованого водопостачання та водовідведення двічі – в 2019 та 2020му роках, схвалили мешканці Кам'янського на відкритому обговоренні.

Відкриті обговорення намірів встановлення тарифів на послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на 2019 рік відбулись у залі засідань КВП КМР «Міськводоканал» 29 травня.
Для участі в відкритому обговоренні зареєструвалося 55 особи.
В обговоренні проекту НКРЕКП взяли участь: перший заступник генерального директора КВП КМР «Міськводоканал» Наталія Лисак, директор з економіки КВП КМР «Міськводоканал» Сергій Васілішин,
перший заступник міського голови Кам`янського Олександр Чернишов,
головний спеціаліст відділу контрольних перевірок в сфері житлово-комунальних послуг управління НКРЕКП в Дніпропетровській області Ольга Шевченко, начальник відділу організаційного забезпечення житлової сфери та сприяння діяльності ОСББ Кам`янської міської ради Тетяна Калімасова.
З доповіддю про необхідність змінення тарифів на послуги водоканалу до присутніх звернувся Сергій Васілішин.
Ось, наприклад, аргументи від виробника щодо подорожчання в 2019 році: 
- змінились витрати на оплату праці: з централізованого водопостачання - зросли на 24,28%, з централізованого водовідведення - зменшились на 12,43%;
- зросли витрати на амортизаційні відрахування, розраховані згідно з Податковим кодексом України: на 0,14% з централізованого водопостачання, на 4,54% з централізованого водовідведення, у зв’язку з введенням в експлуатацію нових об’єктів;
- збільшились заплановані витрати на оплату електричної енергії: на 16,58% з централізованого водопостачання, на 10,85% з централізованого водовідведення. 
- Відбулося зростання вартості електричної енергії, що передається на 2 класі напруги на 16,60%.
Тариф враховує лише собівартість, зазначили комунальники – без прибутку.

Запропоновано збільшити тариф:
- в 2019 році на водопостачання до 7,57 гривень за кубометр (діючий тариф – 7,2), а на водовідведення – до 6,37 (нині 6,32 гривні за кубометр).
Тарифи з розрахунками будуть надані до НКРЕКП для погодження, наголосив виступаючий.

15 травня на офіційному веб-сайті КВП КМР «Міськводоканал» оприлюднили повідомлення про наміри встановлення нових тарифів на послуги централізованого водопостачання та централізованого водовідведення на 2019 рік. Зауваження та пропозиції приймалися до 25 травня. С. Васілішин повідомив, що протягом визначеного терміну ніяких пропозицій, зауважень не надійшло.
При цьому встановлення економічно обґрунтованих тарифів на централізоване водопостачання та централізоване водовідведення на рівні, що покриває всі витрати в собівартості цих послуг, є вимогою чинного законодавства України. 
Ніхто з присутніх не заперечував. Зібрання голосуванням схвалило намір комунальників.
За годину, в той же день, відбулось відкрите обговорення наміру адміністрації водоканалу підняти тарифи в 2020 році. У залі зареєструвалися 51 особа. Був відсутній О. Чернишов.
Тариф повинен бути піднятий до економічно обґрунтованого рівня, заявили представники адміністрації міськводоканалу, в зв'язку. Тому що дорожчають складові тарифу: енергоносії, реагенти, зарплата ...
Запропоновано в 2020 році підняти тариф на централізоване водопостачання до 9,6 грн/куб. м, на водовідведення – до 8,72 грн/куб.м.
Потім були виступи. Як зазначив один з виступаючих, який назвався колишнім працівником водоканалу, на обговорення прийшли, в основному, працівники комунального підприємства. Він заявив, що йому не подобається різниця між заробітком гендиректора (21 тисяча гривень на місяць) і рядового працівника, а також відсутність загальнобудинкових лічильників води. Тому він проти підвищення цін, і буде звертатися до НКРЕКП з пропозиціями.
Збори проголосували за прийняття нових тарифів, проти був тільки чоловік, незадоволений зарплатами на водоканалі.

ФОТО
За подорожчання послуг водопостачання та водовідведення голосують, зліва направо: директор з економіки КВП КМР «Міськводоканал» Сергій Васілішин, перший заступник генерального директора КВП КМР «Міськводоканал» Наталія Лисак, начальник відділу організаційного забезпечення житлової сфери та сприяння діяльності ОСББ Кам`янської міської ради Тетяна Калімасова.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых