В кримінальному злочині звинувачує управителів мешканець Кам'янського

19:00, 12 июн 2019 , Новости Каменского

 

 

Тільки нещодавно споживачі в суді довели, що КП УКОЖФ необґрунтовано нарахувало їм платню за управління житлом, і ось – новий виступ споживача проти комунальних управителів. Мешканець Кам'янського, відомий своїми суперечками з владою с приводу комунальних послуг, заявив у поліцію про те, що посадові особи міського самоуправління виготовляють фальшиві документи, розкрадають та навмисне знищують майно мешканців будинку, в якому мешкає заявник.

Про дії, вчиненні Комунальним підприємством Кам’янської міської ради «Управляюча компанія по обслуговуванню житлового фонду», заявив до поліції активіст Володимир Широкий, представник ГО «Народна рада» в нашому місті.

В заяві, копію якої автор оприлюднив у соцмережі, йдеться про те, що УКОЖФ вимагає від пана Широкого сплатити борг – 2,5 тисячі гривень
за надані послуги з утримання будинку, споруд та прибудинкової території. Але, наголошує він, жодних договірних відносин з управителіми в нього немає: «якщо немає договору – немає ані самих зобов’язань з оплати житлово-комунальних послуг, ані юридичних підстав для стягнення цих зобов’язань, наприклад, через суд».

«Суми, вказані в рахунках-повідомленнях, які отримують співвласники будинку від ТОВ «ЄРЦ КП», не можуть вважатися відповідним доказом, що послуги надавались, оскільки не підтверджуються первинними документами бухгалтерського обліку про витрати виконавця послуг, актами, на які саме виконані роботи нарахована оплата», - написано в заяві.

«Відповідно Актів готовності будинку до роботи в опалювальний період КП КМР «УКОЖФ» зазначає, що будинок в задовільному стані», - акцентує увагу правоохоронців активіст. Це, на переконання В. Широкого, не відповідає дійсності. Насправді житловий будинок має чимало технічних вад, про що мешканці повідомляли управителів і складали акти-претензії (копії актів додаються до заяви).

КП УКОЖФ, зазначає заявник, створене відповідно до рішення міської ради від 30.03.2016 №161-06/VII та призначене управителем багатоквартирних будинків у місті Кам’янське рішенням виконавчого комітету міської ради від 13.09.2016 №242.

«В зв’язку з тим, що будинок по вул. Харківській, як і всі багатоквартирні будинки міста, є спільною приватною власністю мешканців будинку і договір за їх дорученням на надання послуг з управління та утримання будинку не укладався, рішення виконавчого комітету Кам’янської міської ради від 13.09.2016 р. № 242 про визначення КП КМР «УКОЖФ» виконавцем таких послуг та Наказ Департаменту комунальної власності та земельних відносин від 24.06.2016 р. № 05/01 Про передачу житлового фонду на баланс КП КМР «УКОЖФ» прийняті з перевищенням повноважень та порушенням діючого законодавства», - аргументує свою заяву В. Широкий.

Отже, вважає активіст, саме міське самоврядування неправильно створило та призначило управителем житлом містян підприємство, яке фактично виготовляє фальшиві документи і своїми діями приводить до руйнування житлового фонду кам'янчан.

«Таким чином, в діях посадових осіб органів місцевого самоврядування вбачаються ознаки злочину передбачені ч.2 ст.366 КК України (службове підроблення), ч.5 ст.191 КК України (розкрадання) та ст. 271-1 КК України (умисне знищення, пошкодження комунальної власності)», - сказано в заяві. 
Заяву прийнято, відкрите кримінальне провадження.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых