Влада і бізнес: чергова спроба знайти тему для діалогу

16:06, 18 июн 2019 , Новости Каменского
Влада і бізнес: чергова спроба знайти тему для діалогу

 

 

Підприємці Кам'янського пропонують владі заходи з покращення інвестиційного клімату в місті.

 

Низку пропозицій від підприємців міста підготували члени координаційної ради з питань підприємництва на майбутнє засідання коордради. Підприємці в Кам'янському не квапляться виявляти громадську активність – в цьому згодні і посадовці, і представники бізнесу.

Координаційна рада з питань підприємництва в Кам'янському не збиралась з минулої зими, зазначив Андрій Нестеренко, член ради, підприємець. Аж ось, під кінець травня з департаменту регуляторної політики та підприємництва надійшов лист з пропозицією надати питання для формування порядку денного засідання коордради.

Рада має повноваження дорадчого органу при міськвиконкомі. Тобто її рішення – рекомендації для посадовців міського самоврядування.

Коордрада не збиралась через відсутність питань, які хотіли б розглянути підприємці, розповіла марина Гурська, директор департаменту з питань підприємництва. Це була пропозиція голови ради – заступника міського голови Дмитра Щербатова: проводити засідання лише тоді, коли підприємці матимуть про що поговорити і самі запропонують тему і питання. Поки що від підприємців жодних пропозицій не надходило, зауважила М. Гурська.

Тимчасом підприємці на тому тижні сформували свій пакет пропозицій до міського самоврядування, розповів А. Нестеренко. Приблизно 2 тижні продовжувався збір питань та пропозицій від підприємців міста, але марно: ніхто з представників бізнесу не відгукнувся. Пропозиції до порядку денного майбутнього засідання координаційної ради сформовані двома членами ради – паном Нестеренко та підприємцем Наталією Жир.

Отже, що підприємці пропонують на розгляд коордраді? Головне - провести ревізію міських нормативних актів га відповідність діючому законодавству України, актуальність та корупційні ризики. Документи та рішення, які не відповідають законам та викликам сьогодення – скасувати.

Провести аудит земель міста. Створити і розмістити на інвестиційній мапі міста інформацію про всі наявні в місті земельні ділянки, умови і обмеження щодо їх використання.

Розпочати роботу щодо можливості створення сучасних індустріальних парків на віддалених земельних ділянках та промислових майданчиках міста.

Встановити вартість оренди земельних ділянок не вище ніж в містах – конкурентах (Кривий Ріг, Павлоград, Нікополь…)

Створити на офіційному веб-сайті Кам’янської міської ради розділ «Інформація для інвестора», в якому передбачити розміщення наступної інформації:

Нормативні та регуляторні акти КМР, які стосуються відкриття бізнесу;

Посилання на інвестиційну мапу міста з інформацією щодо умов і обмежень по кожній земельній ділянці.

Інформації щодо наявності вільних площ і можливості їх оренди в об’єктах комунальної власності;

Інформації, щодо наявності вільних орендних площ в приміщеннях комерційної нерухомості та ОСББ.

Контактної інформації з відповідальними фахівцями в структурних підрозділах КМР та перекладачами.

«Переконані, що виконання наведеного вище комплексу заходів позитивно вплине на рівень інвестиційної привабливості міста, залучення інвесторів, створення нових робочих місць і підвищення рівня життя громадян», - написали автори пропозицій голові коордради з питань підприємництва Д. Щербатову.

 

 

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых