Дитячий майданчик: турбота про дітей і привід для інциденту

06:37, 26 июн 2019 , Новости Каменского

 

 

Конфлікти з сусідами часто нагадують нам про те, які ми всі різні. І про те, як часто ми не вміємо домовитись про правила співіснування навіть з людьми, яких давно знаємо і з якими мешкаємо поряд.

Про конфлікти навколо саморобного благоустрою дворів багатоквартирної забудови газета «Событие» пише не вперше. Всі вони схожі між собою. Є дві групи супротивників, в яких різне бачення благоустрою. Комусь подобається клумба, комусь потрібен майданчик для паркування автомобіля. В когось є маленькі діти, яким треба десь гратись. Хтось потребує тиші та спокою і ненавидить ґвалт під вікнами. Обидві групи впевнені у своїй правоті і, зазвичай, згадують про закон лише у вигідному їм ракурсі.
Так було на тому тижні у дворі будинку 4а по вулиці Димитрова, де виник черговий інцидент між своїми. Не обійшлось без втручання поліції.
Зранку 20 червня група мешканців будинку при підтримці найнятих робітників почали зрізати металеві конструкції дитячого майданчику, влаштованого під вікнами одного з під’їздів. Люди поспилювали ослони, гойдалку, викорчували автомобільні покришки, вкопані по периметру майданчика.
Одразу знайшлись сусіди, незадоволені демонтажем майданчика. Вони почали з'ясовувати, хто дозволив зносити конструкції, виникла сварка між групами мешканців. Невдоволені викликали поліцію.
Поліцейські приїхали, з'ясували обставини. Як виявилось, майданчик був поставлений у 2012 році як подарунок мешканцям від народного депутата Олега Царьова. Об'єкт не був офіційно введений в експлуатацію, як і більшість подібних. Тепер, за ініціативи місцевих мешканців, конструкції прибрано та здано на відповідальне зберігання до ТОВ «Оселя». З точки зору закону, самовільне встановлення та демонтаж подібних конструкцій – однакове порушення норм благоустрою, прийнятих в місті.
«Егоїзмом пенсіонерів» назвали невдоволені демонтаж ігрового майданчика. Мовляв, старим плетухам дитячі розваги заважають теревенити біля під'їзду.
Але серед ініціаторів демонтажу виявились не лише пенсіонери, а й молоді люди, в тому числі молоді батьки. Вони розповіли, чому вирішили прибрати майданчик. Справа в тому, що тут вечорами збирались дорослі люди, які пиячили та галасували зовсім не по-дитячому. Ще й сміття після себе полишали. Місцевим мешканцям набридло таке сусідство, і вони вирішили діяти. Звернулись до ЖЕКу «Оселя», де їм сказали, що зносити майданчик не будуть, але конструкції на відповідальне зберігання візьмуть. Тоді люди найняли робітників з інструментами і зробили все самі. Майданчик, звільнений від гойдалки, перекопали під палісадник.
«Неподалік біля будинку стоїть пісочниця, зроблена групою місцевих мешканців, - розповіли люди. – Так вона завжди замкнена на замок. Приходять ті, хто її поставив, відчиняють ляду – і їхні діти граються в піску… І отак у кожному дворі своя тема для махачу між своїми».
«Відсутність культури і егоїзм! Аналогічний випадок довелося спостерігати в садах на лівобережному каналі, що сполучає Дніпро з Курилівським котлованом. Там група садоводів вирішила облаштувати місце відпочинку на березі каналу. Побудували альтанку, звели зручні сходи, встановили лавочки. Минулого сезону із задоволенням проводили там дозвілля. Та це не сподобалося власнику найближчої дачі. Він навесні, поки відпочиваючих ще не було, швиденько "впорядкував" місце відпочинку за допомогою бензопили і ковадла. Як не дивно, бійки з будівниками майданчику не спостерігалося! Якийсь надто спокійний народ у нас став!» - прокоментував історію з демонтажем майданчика досвідчений посадовець і політик з Кам'янського.

ФОТО 1
Мешканці будинку 4а по вул.. Димитрова перекопують майданчик після демонтажу ігрових конструкцій. Тепер тут буде палісадник, кажуть люди.

ФОТО 2
Автомобільні покришки після демонтажу покидали біля майданчика для збирання твердого побутового сміття.

На данном изображении может находиться: один или несколько человек, люди стоят, дерево, обувь, растение, ребенок, на улице и природа

На данном изображении может находиться: обувь и на улице

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых