Про шахраїв та грабіжників розповідали пенсіонерам Камянського в «Школі виживання»

14:25, 27 июн 2019 , Новости Каменского
Про шахраїв та грабіжників розповідали пенсіонерам Камянського в «Школі виживання»

 

Пограбуванням та шахрайству, скерованим на людей похилого віку, було присвячене чергове заняття «Школи виживання» - громадського проекту на базі міської бібліотеки.

Цього разу тренери «Школи» Валентин Фіголь та Володимир Бойко були запрошені в Заводський районний територіальний центр соціальної допомоги. Аудиторією були літні камянчани, мешканці району.

Тренери розповіли пенсіонерам про найбільш розповсюджені та небезпечні схеми злочинів, скерованих якраз на людей похилого віку. Нагадали, що майна шкода, але життя – одне… Розповіли, які вади старих людей безсоромно використовують професійні злочинці.

Разом с аудиторією сформулювали кілька рекомендацій, які слухачі Школи обіцяли донести до ровесників за місцем проживання.

Бути уважним. Виходячи на вулицю, перевіряти, чи все вимкнено та замкнено, чи з Вами телефон, гаманець і нітрогліцерин. На вулиці думати про дорогу і транспорт, про перехожих навкруги, а не про долю турецьких закоханих.

Концентруватись на безпеці. Перевіряти інформацію, перш ніж діяти. Не соромитись виявити недовіру до незнайомої людини. Перевіряти документи й повноваження. Можна пере телефонувати туди, звідки візитер, і спитати: чи направляли на Вашу адресу співробітника такого-то?

Створювати колективну систему безпеки. За всім наглядати, все обговорювати між собою: хто до кого ходить і за чим… Бачите, що старенька сусідка стоїть в компанії незнайомих людей – спитайте, чи все у неї гаразд? Може, й Вам туди треба? Заходить незнайомець в під’їзд або у двір до сусідів – поцікавтесь, кого незнайомі люди шукають? Ваше незначне втручання може застерегти потенційну жертву злочину, злякати зловмисників чи стати в пригоді розслідуванню.

 

 

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых