Безкінечну пожежу на звалищі засипатимуть ґрунтом

05:26, 10 июл 2019 , Новости Каменского

 

 

Як загасити пожежу на міському звалищі, яка триває багато років і лише деколи вщухає? Про це вкотре говорили на засіданні міського штабу з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій 4 липня.
Чергове загострення хронічної проблеми з палаючим сміттям відчули на собі мешканці Південного району Кам'янського 27 червня. В цей день дув сильний північно-західний вітер, і сморід диму зі звалища затягнув половину Соцміста...
Пожежу знову гасили вогнеборці, розповів Артур Круть, директор КП "Комунальник" - підприємства, що займається звалищем. Але то важка й невдячна справа - заливати водою горіння 60-80метрової товщі сміття, коли дме вітер, зазначив він.
"Звалища завжди горять!.." - підтримав директора вогнеборець Олександр Тіщенко. Щоб не горіло, треба сміття насипати шарами: шар сміття, потім шар ґрунту біля 30 сантиметрів.
Отже, будемо засипати сміття землею, вирішили учасники засідання - вогнеборці та посадовці міської влади. Тепер А. Круть проситиме у міської влади дозволу копати землю в яру поблизу звалища, щоб засипати пожежі.
А ще добре було б зверху поливати водою, хоч поки спека, додав Богдан Наполов, начальник міського управління з питань захисту довкілля.
Торік міська влада хвалилася, що майже побудувала новий цивілізований полігон для твердих побутових відходів за гроші державного бюджету. Але полігон вже півроку стоїть покинутий, бо державні кошти скінчились...
В червні міські управителі привозили на звалище учасників міжнародної кліматичної конференції - показати, як Кам'янське адаптується до змін клімату.
Пожежу на звалищі оцінили того ж 27 червня група інвестиційних експертів, які відвідали Кам'янське, щоб на власні очі побачити наше славетне своїми димами місто. 
"Найсильніше враження з усіх міст України", - написали гості в подячному листі місцевим активістам, які влаштували їм екскурсію "курява та сморід Кам'янського".

Фото
Покинутий через брак фінансування недобудованим полігон для складування твердих побутових відходів у Кам'янському.

На данном изображении может находиться: небо, растение, дерево, трава, на улице, вода и природа

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых