Освітяни проти свавілля слуг народу

05:41, 10 июл 2019 , Новости Каменского

 

 

Історично так склалося в нашій країні, що у своїй практиці слуги народу за роки незалежності замість того, щоб дійсно бути слугами, звикли користуватися перевіреною практикою: тиснути на тих, хто піднімає незручні питання, розкриває правопорушення посадовців, дійсно слугує місцевим громадам, відстоює її права, працює на розвиток. Головне для слуг на місцях «щоб усі мовчали, їх боялися та били чолом». Проти містян, які не мовчать, не бояться, та не б’ють чолом, у хід йде все: мобінг, наклепи, бездіяльність посадовців, відписки на скарги, відправлення до судів, укриття фактів правопорушень, побиття як самих незручних, так і їх близьких, підпали, незаконні звільнення, догани. Слабкі люди швидко ламаються, підкорюються волі чиновників. Але на щастя не всі. Є й ті, хто не боїться її «величності» влади, вболіває на місцях за бюджети, проблеми, з якими стикаються громади. Кам’янське не виняток. Одними з борців в місті на диво стали звичайні педагоги, працівники департаменту з гуманітарних питань міської ради Долина Лариса Миколаївна і Муравей Ірина Володимирівна. В минулому педагоги створили у місті два нових навчальних заклади: Школу здоров’я і Центр «Сузір’я», втілили в освітянській сфері немало масштабних проектів, представляли освіту на Міжнародних і Всеукраїнських виставках, конференціях, фестивалях, як в Україні, так і в Європі. Їх випускники сьогодні працюють в багатьох сферах, є успішними лідерами, науковцями, менеджерами, спортсменами, вчителями, медиками, будівниками, металургами і просто хорошими людьми.
У 2015 році педагоги виступили проти масштабних порушень чинного законодавства, які мали місце в господарській та фінансовій діяльності управління освіти і науки міської ради ( департаменті з гуманітарних питань), порушень трудового законодавства. Незважаючи на м’ясорубку місцевої влади, судів, правоохоронних органів, яку довелося пережити, на їх рахунку тільки за останні 2 роки отримано 20 перемог в районних та Апеляційних судах над свавіллям, яке чинили місцеві чиновники: Чернишов О.А., перший заступник міського голови, Завгородня Т.Ж., заступник міського голови, Онищенко Т.Я., директор департаменту з гуманітарних питань міської ради, її заступник Лапшина Г.Ю., колишній начальник управління освіти і науки Баштаненко О.М. Проти чиновників ними відкриті кримінальні справи. 
Для боротьби, відстоювання прав освітян педагоги створили незалежну профспілкову організацію «Освітяни Придніпров’я», яка входить до Федерації незалежних профспілок Дніпропетровської області. Їй немає ще року, а на рахунку вже не одна перемога по захисту прав педагогів. Сьогодні освітяни Кам’янського впевнено працюють над створенням обласної профспілкової організації. Цікаво задати питання міському голові Білоусову А.Л.: «Скільки ще необхідно їм виграти судів, щоб відносно Чернишова О.А., Завгородньої Т.Ж., Онищенко Т.Я. були зроблені якісь висновки?». Безкарність, як відомо, народжує нові правопорушення і злочини. Чого чекаємо? 
Сьогодні абсурд дій посадовців призвів до того, що звичайна заява педагога, який просив надати відпустку без збереження заробітної плати у зв’язку з участю в суді і яка протягом 2-х років не реєструвалася, не видавався відповідний наказ, наразі буде коштувати місцевому бюджету сотні тисяч гривень. Отже, замість того, щоб ці витрати направити на освіту, латання дір, які маємо, ви будете грошима громади розплачуватися за одіозні, неадекватні дії заступників міського голови та директора департаменту з гуманітарних питань міської ради Онищенко Т.Я. У бідолах є два юридичних відділи: один в департаменті, інший в міській раді, на утримання яких громада витрачає щорічно значні кошти. Але це не заважає чиновникам-однодумцям міського голови Білоусова А. Л. порушувати закони. Виникає питання, навіщо нам такі керівники та такі юридичні відділи. Не краще було б ці кошти спрямувати на утримання тієї ж освіти, виплачувати педагогам не 5% за престижність, а згідно закону «Про освіту» від 20% до 30%, виділяти кошти на ремонти фасадів навчальних закладів, які руйнуються вже не по дням, а по часам і складають небезпеку для учасників освітнього процесу, не залазити в кармани батьків. 
Боротьба педагогів Кам’янського проти свавілля слуг народу Кам’янської міської ради продовжується, та за цей час набрала чималий суспільно-резонансний розголос. Зі своєї сторони справу цієї боротьби будемо продовжувати тримати під контролем нашого видання. Педагогам бажаємо успіхів!

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых