Кам'янське повинно оплачувати надання медичної допомоги на вторинному рівні

15:06, 22 июл 2019 , Новости Каменского
Кам'янське повинно оплачувати надання медичної допомоги на вторинному рівні

 

 

Затвердити Програму «Фінансова підтримка комунальних закладів охорони здоров’я м. Кам’янське, що надають вторинну медичну допомогу у 2019 році» планується на сесії міської ради. Сесія пройде 26 липня.

Рішення визначає механізм використання коштів з міського бюджету для фінансової підтримки комунальних закладів охорони здоров’я м. Кам’янське, що надають вторинну медичну допомогу за бюджетними програмами:

  • «Багатопрофільна стаціонарна медична допомога населенню»;
  •  «Амбулаторно-поліклінічна допомога населенню, крім первинної медичної допомоги»;
  •  «Стоматологічна допомога населенню».

Необхідність приймати таке рішення викликана двома причинами, розповів на брифінгу для ЗМІ Олександр Залевський, секретар міської ради.

По-перше, держава мала з 1 липня в межах медичної реформи взяти на забезпечення з держбюджету медичних установ «вторинної ланки» (стаціонарних та спеціалізованих відділень лікарень). Але держава не взяла, тому треба шукати 331 тисячу гривень для фінансування медиків до кінця поточного року.

По-друге, область досі не вернула місту лікувальні заклади, які держава віддала на початку медичної реформи. Зробити це повинна обласна рада, але вона ніяк не збереться на сесію. Фактично місто утримує ці установи за бюджетні кошти, розповів О. Залевський, але досі ними не керує. Тому не може укласти угоди з державною установою щодо фінансування з державного бюджету «вторинних» медичних послуг.

 

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых