Смерть на самоті

05:50, 31 июл 2019 , Новости Каменского

 

Доля старенької, труп якої знайшли в помешканні на Черемушках в середині липня, промайнула в місцевих ЗМІ і не зацікавила користувачів інтернету. Але історія ця заслуговує на увагу: старих людей стає все більше, а мода молоді мандрувати в пошуках кращої долі збільшує число одиноких старих людей.

Зникла бабуся

Жила собі в своїй квартирі по вулиці Звенигородській одним-одна літня жінка, років під 70. Не така вже й стара, але, як кажуть тамтешні мешканці, дивакувата. Була некомпанійська, підозрілива, майже нікому не відчиняла дверей – за виключенням поштарки, яка подекуди їй і продукти з крамниці приносила на замовлення.
От поштарка, якщо вірити першим повідомленням, і привернула увагу журналістів до того, що старенька ось вже 2 дні не відгукується і не відчиняє поштарці дверей. Поштарка начебто чула з помешкання якісь звуки, схожі на стогони. Вона викликала поліцію. Поліцейські приїхали, послухали, постукали. Потім сказали, що не мають підстав силоміць входити до помешкання. І поїхали у інших справах. Тоді поштарка привернула увагу місцевих журналістів. 
Поліція має право проникати в житло чи інше володіння особи лише в певних невідкладних випадках, пояснила ЗМІ Олена Тімченко, прес-офіцер поліції в Кам'янському. Навіть невиразні незрозумілі звуки зсередини – ще не підстава ламати двері, додала вона. 
Поліція, згідно Ст. 38 Закону «Про Національну поліцію України» може проникнути до житла чи іншого володіння особи без вмотивованого рішення суду лише в невідкладних випадках, пов’язаних із рятуванням життя людей та цінного майна під час надзвичайних ситуацій; переслідуванням осіб, підозрюваних у вчиненні злочину; припиненням злочину, що загрожує життю осіб, які знаходяться в житлі або іншому володінні.

Сумний фінал

Журналісти, що по черзі побували за вказаною адресою, не почули ніяких звуків з замкненої квартири. Дільничому інспектору також не вдалось з'ясувати, куди поділась старенька мешканка квартири. Тому поліція залучила представників житлового підприємства і ті виламали двері помешкання. Мертву стареньку без ознак насильницької смерті знайшли в помешканні. Вона була мертва, схоже, вже кілька днів. Можливо, помирала саме тоді, коли люди зовні безсило розводили руками і посилались на те, що закон не дозволяє проникнути в помешкання…

ФОТО
Запрошення на вибори літня громадянка так і не отримала, бо померла ще до дня виборів.

Нет описания фото.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых