Влада не знає, що робити зі школою, де обвалилася стіна

06:18, 14 авг 2019 , Новости Каменского

 

 

Ще не вирішено, чи почнеться навчальний рік в загальноосвітній школі 20 – в тій самій, де 27 липня обвалилась частина головного фасаду. Міська влада пропонує закрити школу, якщо батьки боятимуться приводити до неї своїх дітей.

Минуло більш ніж півмісяця з того дня, як обвалилась верхня частина фасаду школи імені О. Стовби, розташованої на Соцмісті. Міська влада досі не знайшла, хто винний у обвалі і перекладає відповідальність за пошуки на поліцію. Що робити з іншим корпусом школи, який зараз капітально ремонтують – також не вирішено. Батьківська громада вимагає гарантій, що будівля після капітального ремонту не завалиться. 
Відбулось вже кілька зустрічей батьків учнів школи: з підрядником, який проводить капремонт в новішому корпусі, з представниками технічного державного нагляду та міської влади. Чисельне та гамірливе зібрання пройшло 13 серпня за участю двох заступників міського голови: Олександра Чернишова та Костянтина Сауся. 
На сьогодні міська влада вважає, що шукати винного в обваленні фронтону в комунальному закладі – справа поліції. Хоча визнає, що фронтон обвалився через недоліки в роботі ремонтників при встановленні покрівлі. Про те, щоб ліквідувати шкоду за рахунок підрядника, який погано виконав роботу, що призвело до аварії, мови немає. Зате О. Чернишов, перший заступник міського голови м. Кам'янське, повідомив, що ремонт ремонту покрівлі старого корпусу обійдеться місту в 4 мільйони гривень, які заберуть з іншого ремонту.
Навчальний процес може бути організовано в другому корпусі, який ремонтується сьогодні іншим приватним підрядником. Представник підрядника Оксана Федосюк пропонувала стурбованим батькам провести незалежну експертизу споруди.
Висновок експертів, який є, представляє стан корпусу задовільним. О. Чернишов пропонує провести ще експертизи, і прийняття рішення відкладається ще на тиждень.
Навчати дітей, кажуть представники влади, можна буде навіть в 1 зміну. В старому корпусі діти перебувати не будуть, запевняє адміністрація школи. 
А тріщини через коридор на кількох поверхах школи неглибокі, як повідомила О. Федосюк, і будуть ліквідовані в ході капітального ремонту. 
Ситуацію погіршує зайвий, на думку представників школи та міської влади, ажіотаж серед батьків учнів.
«Ми не поведемо своїх дітей в школу, якщо нам не гарантують, що вона в задовільному технічному стані», - заявляють батьки школярів. Посадовці попереджають, що можуть закрити школу як аварійно-небезпечну, якщо батьки почнуть забирати дітей зі школи.

ФОТО 1

Фасад школи імені О. Стовби до обвалу фронтону, фото 2018 року з архіву газети «Событие».

ФОТО 2

Перед батьками учнів виступають (зліва направо): Олександр Чернишов, перший заступник міського голови м. Кам’янське, Ірина Гончарук, директор загальноосвітньої школи 20, Костянтин Саусь, заступник міського голови.

На изображении может находиться: растение и на улице

На изображении может находиться: 3 человека, люди стоят и в помещении

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых