У Кам’янському буде створена «Зелена кімната» для дітей

11:39, 6 сен 2019 , Новости Каменского

За ініціативою та сприянням Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ у Кам’янському планується створити «Зелену кімнату» для роботи з дітьми, що стали жертвами злочину чи самі скоїли правопорушення.

На робочій нараді представників поліції та виконавчих органів міської ради обговорювали план подальших дій щодо створення спеціальної кімнати для роботи з дітьми на базі Кам’янського відділу поліції.

«Зелена кімната» – це місце, облаштоване для надання дітям уразливих категорій соціально-психологічної та правової допомоги, а також для роботи з тими дітьми, які потерпіли від злочинних посягань або стали свідками злочину.

За вимогами, «зелені кімнати» повинні бути обладнані сучасними дитячими меблями, створювати сприятливі умови та захищати від повторної травматизації психіки дитини, яка стала свідком чи потерпілим від злочину, або ж скоїла правопорушення.

Робота із дітьми у таких кімнатах буде проводитись за Європейськими стандартами із обов’язковим залученням дитячих психологів, а також - фахівців різних установ та організацій.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых