Кам’янчанка встановила три світових рекорди на Кубку Європи з армліфтингу

13:19, 11 сен 2019 , Новости Каменского
Кам’янчанка встановила три світових рекорди на Кубку Європи з армліфтингу

7-8 вересня в Мінську (Білорусь) у клубі «Брюге» проходив I Кубок Європи з армліфтингу за версією APL. Завдяки підтримці міського голови Андрія Білоусова участь у змаганнях взяла і відома кам’янчанка Людмила Гайдученко.

У кубку змагалися 50 найсильніших атлетів Європи, які визначали переможців і призерів у чотирьох дисциплінах на силу хвата: Rolling Thunder, Apollon’s Axle, Silver Bullet і Saxon Bar. На турнірі були оновлені 5 світових рекордів за версією APL, три з яких на рахунку багаторазової абсолютної чемпіонки світу з армліфтингу Людмили Гайдученко (тренер – Едуард Аноткін).

Наша землячка поліпшила свої ж світові рекорди в дисциплінах Rolling Thunder і Saxon Bar. Після підходу Гайдученко до снаряду в дисципліні Rolling Thunder, світовий рекорд був поліпшений на 1 кілограм і тепер становить 71 кг. Поліпшені, причому двічі, були рекорди і в Saxon Bar. Спочатку на 1 кг, а в додатковому четвертому підході – на 4 кг. Тепер офіційний абсолютний рекорд в дисципліні Saxon Bar становить 70 кг. Зроблена була спроба поліпшити своє світове досягнення (133 кг за версією APL) і в дисципліні Apollon’s Axle. Однак, вага 135 кг Людмилі Гайдученко, на жаль, не покорилася.

За підсумками змагань в усіх чотирьох дисциплінах Людмила Гайдученко стала переможцем та отримала медалямі, дипломи та два окремі призи за встановлені світові рекорди.

Збірна команда України, до складу якої увійшли спортсмени з Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської та Харківської областей, зайняла в Кубку Європи з армліфтингу перше командне місце. Другими були господарі змагань Білорусь, а третіми – Молдова.

Як розповів президент обласної федерації армліфтингу Едуард Аноткін команда регіону, до якої увійшли представники з Кам’янського, Дніпра, Кривого Рогу та Жовтих Вод, виступила дуже достойно. Крім Людмили Гайдученко дворазовими переможцями Кубка Європи також стали Сергій Марченко та Дмитро Грунський. Призерами турніру стали Ірина Корольова, Микола Кардашов і Дмитро Мельников.

З перемогою спортсменку напередодні Дня фізичної культури та спорту привітав начальник управління молоді та спорту Кам’янської міської ради Едуард Коряк. «Пам’ятаю, як у 1991 році у спорткомплексі «Дзержинка» Людмила розпочинала свою спортивну кар’єру. Протягом 28 років вона не просто тримає марку, а постійно покращує свої  результати і майже щороку досягає перемог на найвищому рівні, встановлюючи рекорди. Ми вітаємо Людмилу з перемогою та пишаємось тим, що  наша землячка вже багато років поспіль прославляє Кам’янське і своїми досягнення відома в усьому світі!», – сказав Едуард Коряк.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых