Як освітян Кам’янського ошукала місцева влада та хто за це відповість?

10:30, 24 мар 2021 , Новости Каменского
Як освітян Кам’янського ошукала місцева влада та хто за це відповість?

Ні для кого не секрет, що рівень довіри до міського голови Андрія Білоусова після виборів 2020р. стрімко котиться вниз. Всі це бачать, про це говорять мешканці міста, пишуть ЗМІ, ця тема жваво обговорюється в Інтернеті, на телевізійних каналах. Але крім керівника Кам’янського за все, що коїться в місті несуть відповідальність і члени його команди, або ті, хто декларує себе такими.

Для прикладу візьмемо сферу освіти, якою опікуються заступник міського голови Чернишов О.А. і директорка департаменту з гуманітарних питань міської ради Онищенко Т.Я. Нещодавно розгорівся скандал, пов'язаний з недофінансуванням вчителів у січні - лютому місяцях. Якби не своєчасне втручання профспілкової організації «Освітяни Придніпров’я», яку очолює Долина Л.М., ЗМІ, висвітлення цієї теми на каналах Дніпро ТВ, Інтер, «Событие», то не бачили б вони своїх зарплат в повному обсязі до травня місяця, бо місцеві чиновники постійно наголошували, що грошей немає! Що їх образило Міністерство освіти України, яке неправильно помісячно розподілило кошти. При цьому умовляли терпіти, обіцяли у травні недофінансування за січень – квітень погасити.

Насправді, як виявилося, гроші були, але Чернишов О.А. і Онищенко Т.Я. умисно за перевіреними схемами нічого не робили, примушуючи працівників освітньої галузі йти у відпустки за свій рахунок, стращаючи скороченнями, змушуючи керівників переглядати терміново штатні розклади.

Всього цього не було б, якби місцева влада використала, а не приховувала залишок освітньої субвенції у сумі 2 мільйонів 100 тисяч гривень, та повідомила до Дніпропетровської обласної державної адміністрації про проблему з виплатою заробітної плати в Кам’янському. До речі, в області грошей вистачало, щоб не створювати цей колапс.

Щодо листів, які місцева влада під натиском ЗМІ направила до МОН України в лютому місяці, то це, як повідомили у самому міністерстві освіти, було тільки замилюванням очей, що вона начебто щось робить!

При тому що Чернишов О.А. і Онищенко Т.Я. залишили вчителів виживати на копійки, не виплатив їм заробітну плату в повному обсязі, собі вони нарахували чималенькі премії та матеріальну допомогу. Так, директорка департаменту у січні, як і заступник міського голови Чернишов О., отримала заробітну плату у розмірі 55 тисяч грн., з яких премія склала 9 тисяч, матеріальна допомога 30 тисяч. У лютому Онищенко Т.Я. нарахувала собі ще більшу премію, яка склала майже 15 тисяч грн. Її заступниця з фінансово-господарських питань Лапшина Г. отримала за лютий заробітну плату в розмірі 46 тисяч грн. Директорам шкіл за добре виконання операції по відправленню працівників у відпустки за свій рахунок виплатили надбавки. Правда, коли піднявся галас з питання недофінансування, терміново у лютому їх відмінили. Де таке є, щоб вчитель, який працює в умовах карантину, ризикує своїм життям і здоров’ям не доотримував заробітну плату, а  чиновники, які нічого не роблять, отримували її з лихвою? 

Міський голова Андрій Білоусов чомусь не бачить, або не хоче бачити, що роблять його підлеглі в усіх галузях міста. Пане мер, поясніть громадськості, чому так відбувається і хто відповість за те, що вчителі були ошукані з виплатою заробітної плати? Чи будуть в подальшому посадовці, які думають тільки про себе, приносять збитки громаді, далі працювати?

Хочемо нагадати, що за останні два роки директорка департаменту з гуманітарних питань Онищенко Т. нанесла місцевому бюджету за незаконні звільнення збитки у сумі 170 тисяч гривень. Проти неї, як і заступника міського голови Чернишова О., порушено не одну адміністративну справу, визнано винними у скоєнні адміністративних правопорушень, встановлено штрафи. Більше того, Онищенко Т. за підтримкою Чернишова О. не виконує судове рішення стосовно виконання припису Держпраці, згідно якого педагогічному працівнику департаменту з гуманітарних питань повинен бути виплачений середній заробіток у розмірі майже 150 тисяч гривень, не виплачуються штрафи.

Зрозуміло, що при такому свавіллі, яке творить як мер, так і чиновники органів місцевого самоврядування, не утримається жоден рейтинг міської влади.

Шановні читачі, а яка ваша думка?

КОММЕНТАРИИ — 1


  • 29.03.2021 13:31   Нина

    Таке робиться багато де. У нашому місті зняли 15%за престижність. Чи то престижність впала, чи то мы стали гірше працювати? Знайшлися ті, хто це виміряв, а себе, напевно, не образили. Треба, щоб був указ влади на допускать свавілля на місцях і знімати з роботи подібне керівництво, як у статті

Популярное

Топ обсуждаемых