Тиждень протидії булінгу почався в бібліотеці Кам’янського

10:55, 23 сен 2019 , Новости Каменского

 

 

У Кам’янському в юнацькому відділі центральної міської бібліотеки ім. Тараса Шевченка 20 вересня відбулася зустріч із учнями 7-го та 9-го класів школи №31 на тему «Булінг (цькування) в школі» в межах Всеукраїнського тижня протидії булінгу у школах.

Такий тиждень проводиться в Україні вже другий рік поспіль і спрямований на одночасну роботу учнів, батьків, вчителів, бібліотекарів та правозахисників, щоб попередити і запобігти знущанням над дітьми однолітками.

У бібліотеці Кам’янського модератори міської «Школи виживання» – журналіст Валентин Фіголь та волонтер Володимир Бойко, відверто обговорили з учнями причини виникнення такого явища як «булінг» та з’ясували, чи є прояви цькування однолітків в їхніх класах, школі.

Також дітям пояснили, що фізичне залякування, побиття, стусани, підніжки, небажані дотики, словесні образи, цькування із застосуванням тактики ізоляції – це все підпадає під поняття булінгу. Образливі слова, брехня, несправедливі чутки в соціальних мережах і на просторах інтернету — називають кібербулінгом.

Валентин Фіголь розповів учням, що 19 січня цього року в Україні набув чинності закон, згідно з яким булінг і цькування в школі каратимуться штрафами у розмірі 850-1700 гривень та громадськими роботами на 20-40 годин. Якщо ж булінг здійснений групою осіб чи повторно протягом року, тоді штраф становитиме 1700-3400 грн або громадські роботи на строк 40-60 годин.

Модератори приділили окрему увагу й тому, як протидіяти, якщо вас «дістали». Головне, порадили вони, не піддаватися на провокації, не грати за правилами, які вам нав’язують, і не замикатися в собі, ділитися проблемами і радитися з дорослими.

Керівник «Школи виживання», завідувач юнацьким відділом, бібліотекар Валентина Суха презентувала сайт bullyingstop.org.ua на якому для освітян, батьків та учнів зібрана інформація про булінг та кібербулінг.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых