Марш за клімат пройшов у Кам’янському

20:30, 24 сен 2019 , Новости Каменского

 

 

Висловити свою свідому позицію щодо екологічної загрози добробуту українців зібрались мешканці Кам’янського вдень 22 вересня на акцію «Марш за клімат».

Учасники акції склали та підписали резолюцію, яку буде надіслано до органів міської та державної влади.
Резолюція маршу складається з переліку вимог до управителів. Серед вимог – ефективний контроль за станом довкілля та дієві важелі впливу на забруднювачів. Активісти вимагають виконання державної програми щодо радіаційної безпеки території ПХЗ та його могильників. Розробки державної програми «Оздоровлення річки Дніпро». Збільшення відсотку відновлювальних джерел енергії в енергетиці. Розвитку «зеленого» транспорту. Справжнього, а не показушного, озеленення території міста. Цивілізованого поводження зі сміттям.
Активні мешканці міста, які прийшли на марш, висловили сподівання, що акція стане початком систематичної боротьби за право безпечно дихати.

«…Я щаслива від того, що прийняла участь у марші, підписанні резолюції за майбутнє наших дітей!
Дивно, що в цей же день на іншій площі біля виконкому міський голова А.Білоусов був зайнятий проведенням фестивалю спорту.
Начебто нещодавно пройшов міський фестиваль "За здоровий спосіб життя", де були представлені всі види спорту, що розвиваються у місті, відзначався День фізкультури, відбувся День міста, на якому спорту було приділено немало уваги і ще один фестиваль?! Безумовно, це дуже добре, що в місті так багато фестивалів і різних спортивних заходів! Але виникає питання, хто буде в подальшому займатися спортом, якщо стан екології в місті погіршується з кожним роком і майже нічого не робиться? Смертність перевищує народжуваність. Багато містян змінюють місце проживання, їдуть до інших країн, міст України. Річка Дніпро стогне! Лівобережний канал забруднений! Підприємства продовжують труїти кам'янчан… але у міського голови мабуть зовсім інші пріоритети»… написала на своїй сторінці в ФБ Л. Долина, голова профспілкової організації "Освітяни Придніпров'я"

ФОТО 1
На марш прийшли близько сотні кам’янчан та гостей з Дніпра, аби висловити своє занепокоєння неконтрольованим забрудненням довкілля. Організували марш громадські активісти ГО «Сила громади м. Кам’янське».

ФОТО 2
Для Кам’янського проблеми забруднення довкілля аж надто актуальні, наголосили виступаючі. Адже місто є одним з найбільш забруднених промисловими викидами. Особливо небезпечне забруднення довкілля для дітей та людей, схильних до алергії та хвороб органів дихання і шкіри.

ФОТО 3
Марш пройшов від майдану Героїв до заводоуправління ДМК, де відбувся короткий мітинг.
З представників місцевої влади на марш прийшов лише депутат міської ради Андрій Іванченко, який був одним із організаторів заходу.

ФОТО 4 и 5
Навіть пес, мабуть зрозумівши про що йдеться, підтримав людей.

На изображении может находиться: 7 человек, толпа и на улице

На изображении может находиться: 1 человек, улыбается, стоит и на улице

На изображении может находиться: 5 человек, люди стоят, борода и на улице

На изображении может находиться: 1 человек, улыбается, на улице

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых