У Кам’янському відбувся зліт юних туристів-краєзнавців

11:52, 26 сен 2019 , Новости Каменского

 

 

На галявині «Дружба» в лівобережній частині Кам’янського пройшов зліт юних туристів-краєзнавців, присвячений Всесвітньому Дню туризму та Дню туризму в Україні.

Загальне керівництво зльоту здійснював департамент з гуманітарних питань Кам’янської міської ради. Підготовкою та проведенням змагань займався Центр туризму, краєзнавства і екскурсій учнівської молоді «Горицвіт» та головна суддівська колегія, до складу якої увійшли педагоги «Горицвіту» та  Центру позашкільної роботи та дитячої творчості. Змагання проводилися згідно Правил проведення змагань зі спортивного туризму.

Незважаючи на нестабільні погодні умови, програма змагань була виконана майжев повному обсязі: це і смуга перешкод (купини, жердини, маятник вертикальний, спуск та підйом крутим схилом, навісна переправа, переправа по вірьовці з перилами, переправа по колоді з перилами, транспортування потерпілого на власноруч виготовлених ношах,вузли), велотуризм, орієнтування та топографія. Крім традиційних етапів з туризму програмою змагань передбачено творчий конкурс: учасники повинні були представити туристську або патріотичну пісню. Всі команди проявили творчий підхід та естетичні смаки, але хочеться відмітити використання музичних інструментів (не тільки традиційних для туристів гітар, а й бандури) та авторських слів, єднання талантів педагогів та їх учнів у сумісних виступах.

Юні туристи не тільки продемонстрували свої вміння, позмагались, а й просто чудово провели час (грали у ігри, влаштовували пікніки, співали під гітару, спілкувались між собою).

За сумою місць призові місця посіли: І місце – школа №25, ІІ місце – школа №23, ІІІ місце – школа №30.

У рамках зльоту підведені підсумки міського етапу Олімпіади школярів зіспортивного туризму. Призерами даних змагань стали школи №25, №23, гімназія №11.

26 вересня на зональних змаганнях Олімпіади школярів зі спортивного туризму місто Кам’янське буде представляти школа №25.

Вітаємо команди з перемогою та щиро бажаємо нових вагомих здобутків!

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых