До відома підприємців, діяльність яких пов’язана з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження.

16:00, 22 апр 2021 , Новости Каменского
До відома підприємців, діяльність яких пов’язана з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження.

Держпродспоживслужба повідомляє, що підчас проведення заходів державного контролю та моніторингових заходів, службою періодично виявляються порушення вимог ст. 23 Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

А саме: більшість підприємців, які здійснюють свою діяльність в сфері  безпечності харчових продуктів з зберігання, переробки і виробництва продукції тваринного походження та яка потребує дотримання температурного режиму, працюють без відповідних дозвільних документів - експлуатаційного дозволу, що, є незаконним!

Зазначене порушення  згідно ст. 65 ЗУ №2042-VIII від 18.05.2017 тягне за собою адміністративну відповідальність та накладання штрафу на юридичних осіб у розмірі 30 мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб-підприємців- у розмірі 20 мінімальних заробітних плат. Мінімальна заробітна плата з 01.01.2021-6000гр.

Більшість таких порушень виявляється в магазинах, які здійснюють реалізацією м’яса тварин: яловичини, свинини, птиці та риби, а також сумісно цю продукцію розробляють і переробляють. Підприємці в більшості випадків, взагалі не знають, що їхня діяльність окрім реєстрації підприємницької діяльності також потребує отримання відповідних дозвільних документів в сфері їх діяльності. З метою недопущення чинного законодавства України, таким суб’єктам господарювання потрібно звернутися до - Центру з надання адміністративних послуг (ЦНАП), та надати заяву встановленого зразку  на отримання  експлуатаційного дозволу.

  Згідно категорії потужностей експлуатаційний дозвіл повинні отримувати: бойні, м’ясопереробні і рибопереробні цехи, обвальні цехи, ковбасні цехи, магазини які здійснюють розробку м’яса і риби, бази, склади і складські приміщення де зберігається продукція тваринного походження, яка потребує дотримання температурного режиму, переробка молока, переробка яєць, виробництво желатину і колагену, переробка ліверу, переробка жаб’ячих лапок, слимаків та молюсків, обробка і розробка м’яса диких тварин та інше.

Дозвіл отримується до початку експлуатації потужності! 

Потужності, які не потребують отримання експлуатаційного дозволу підлягають державній реєстрації!

Для довідки звертатися: Кам’янське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, вул. Москворецька, 19
т. 063-382-2007

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых