До відома підприємців, діяльність яких пов’язана з виробництвом та/або зберіганням харчових продуктів тваринного походження.
Держпродспоживслужба повідомляє, що підчас проведення заходів державного контролю та моніторингових заходів, службою періодично виявляються порушення вимог ст. 23 Закону України від 23.12.1997 № 771/97-ВР «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».
А саме: більшість підприємців, які здійснюють свою діяльність в сфері безпечності харчових продуктів з зберігання, переробки і виробництва продукції тваринного походження та яка потребує дотримання температурного режиму, працюють без відповідних дозвільних документів - експлуатаційного дозволу, що, є незаконним!
Зазначене порушення згідно ст. 65 ЗУ №2042-VIII від 18.05.2017 тягне за собою адміністративну відповідальність та накладання штрафу на юридичних осіб у розмірі 30 мінімальних заробітних плат, на фізичних осіб-підприємців- у розмірі 20 мінімальних заробітних плат. Мінімальна заробітна плата з 01.01.2021-6000гр.
Більшість таких порушень виявляється в магазинах, які здійснюють реалізацією м’яса тварин: яловичини, свинини, птиці та риби, а також сумісно цю продукцію розробляють і переробляють. Підприємці в більшості випадків, взагалі не знають, що їхня діяльність окрім реєстрації підприємницької діяльності також потребує отримання відповідних дозвільних документів в сфері їх діяльності. З метою недопущення чинного законодавства України, таким суб’єктам господарювання потрібно звернутися до - Центру з надання адміністративних послуг (ЦНАП), та надати заяву встановленого зразку на отримання експлуатаційного дозволу.
Згідно категорії потужностей експлуатаційний дозвіл повинні отримувати: бойні, м’ясопереробні і рибопереробні цехи, обвальні цехи, ковбасні цехи, магазини які здійснюють розробку м’яса і риби, бази, склади і складські приміщення де зберігається продукція тваринного походження, яка потребує дотримання температурного режиму, переробка молока, переробка яєць, виробництво желатину і колагену, переробка ліверу, переробка жаб’ячих лапок, слимаків та молюсків, обробка і розробка м’яса диких тварин та інше.
Дозвіл отримується до початку експлуатації потужності!
Потужності, які не потребують отримання експлуатаційного дозволу підлягають державній реєстрації!
Для довідки звертатися: Кам’янське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області, вул. Москворецька, 19
т. 063-382-2007
Популярное
19:09, 9 июл 2024
У Кам’янському завершили реставрацію культової скульптури- оригінальної статуї Прометея
15:21, 4 июл 2024
15:10, 17 сен 2024
У Кам’янському районі зловмисник силомиць вивіз працівника заправки з робочого місця і побив
18:49, 27 июн 2024
Топ обсуждаемых
09:17, 16 янв 2025
08:33, 16 янв 2025
07:49, 16 янв 2025
КОММЕНТАРИИ — 0