Мрії управителів напередодні сесії міської ради

07:42, 2 окт 2019 , Новости Каменского

 

 

Проекти змін до Програм – це поправки до декларацій про наміри, кажучи мовою дипломатів. Адже гроші на ці Програми можуть надійти, а можуть і не надійти. І ніхто з управителів за це не нестиме ніякої відповідальності, як це було й до цього дня.

Нові трамваї від держави

Мрія про нові трамваї втілена в проекті рішення про внесення змін до Програми розвитку міського електричного пасажирського транспорту.
Зміни передбачають, що з державного бюджету будуть виділені гроші – 200 мільйонів гривень, на придбання 13 нових трамваїв. Управителі обіцяють, що купуватимуть вагони через прозору конкурсну процедуру.

Знову новий сквер

Продовження капітального ремонту скверу проспекту Свободи – один із заходів Програми соціально-економічного розвитку, яку теж змінюватимуть депутати на жовтневій сесії міської ради. Капітально ремонтувати управителі планують частину скверу від перехрестя з проспектом Аношкіна до бюста Брежнєва. Це буде другий етап капремонту скверу. Перший етап відбувався торік і в цьому році, і обійшовся територіальній громаді Кам’янського більше ніж в 10 мільйонів гривень. Також в цьому році управителі зробили ремонт частини пішохідної зони по вулиці Глаголєва біля ТРЦ «Україна», назвавши це поточним ремонтом скверу і витративши на нову бруківку майже 3 мільйони гривень з міського бюджету. .
Серед змін до Програми соціально-економічного розвитку є й інші проекти. Це реконструкція пологового будинку, спорудження амбулаторії на вулиці Залізняка в Романково, реконструкція загальноосвітньої школи 28, два спортивних майданчика – в Карнаухівці та на лівому березі.

Більш грошей на реанімацію «Тепломереж»

Проект внесення змін до Програми розвитку КП КМР «Тепломережі» передбачає збільшення підтримки з міського бюджету цього підприємства, яке раптом стало соціально важливим для міста аж настільки. Підтримку збільшують на 30 мільйонів гривень. Тепер місто має наприкінці бюджетного року, не маючи поки що перевиконання бюджету, знайти для «Тепломереж» приблизно 45 мільйонів гривень. Більшу частину цих грошей треба віддати в погашення боргів за тепло, щоб отримати ліміти на газ для початку опалювального сезону. А ще ж треба і 5 мільйонів – віддати ПАО «ДніпроАзот» за опалення в минулому Соцміста.
«Тепломережі» з вантажем боргів приблизно в мільярд гривень міська рада тільки минулого літа зібралась ліквідувати банкрутством. Але, як кажуть управителі, НАК «Нафтогаз» дасть ліміти тільки старому знайомому боржнику – «Тепломережі». Тому управителі поспіхом виносять на розгляд сесії проект рішення про припинення процедури банкрутства підприємства, яке раптом стало єдиним надавачом послуги централізованого опалення в місті.

Більше грошей на саморекламу

Третину мільйону гривень міські посадовці заберуть ще в когось, щоб віддати на опублікування в газеті «Любиме місто» та на міському телебаченні матеріалів про «успішну» роботу органів міської влади.

ФОТО
Приклад управителів щодо поводження з громадськими майном та коштами наслідують мешканці міста: «Не моє – не шкода».

На изображении может находиться: люди сидят, дерево, трава, на улице и природа

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых