На території Кам'янського знято карантинні обмеження зі сказу тварин

16:15, 28 май 2021 , Новости Каменского
На території Кам'янського знято карантинні обмеження зі сказу тварин

Кам’янське управління Держпродспоживслужби повідомляє, що 24.05.2021р., рішенням № 3 Державної Надзвичайної Протиепізоотичної Комісії при Кам’янській міській раді по закінченню 60 діб, та за відсутності нових випадків захворювання на сказ - знято карантинні обмеження, з території Південного району, межі якого були визначені: вул. Матросова, вул. Мічуріна, вул. 8-го березня, вул. Алтайська, вул. Івана Сірка, вул. Миколи Лисенка. Територія вважається благополучна, ввіз та вивіз тварин щодо вищезазначеної території дозволений за умови отримання в державній ветеринарній службі супровідних документів (ветеринарного свідоцтва Ф-1 вет) та клінічного огляду тварини.

Карантинні обмеження були накладені в результаті лабораторно підтвердженого випадка сказу тварини (собаки), по вул. Матросова,  постраждало 2-є мешканців міста та тварина, яка загинула.

             Сказ - це особливо небезпечне вірусне захворювання всіх теплокровних тварин і людини, яке характеризується гострим перебігом, ураженням нервової системи і закінчується без відповідного лікування летально.

          Держпродспоживслужба нагадує,  що в разі виявлення  у тварини  наступних симптомів: агресія, лякливість, слинотеча, параліч, спотворення апетиту, підвищення температури тіла, а у диких тварин прояви відсутності страху і невластивої поведінки, звертатися до державної ветеринарної служби міста за адресою: вул. Дорожна, 52.

      Телефон для консультацій (050-6150284).

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых