Цього тижня Україна переходить на зимовий час

10:30, 22 окт 2019 , Новости Каменского
Цього тижня Україна переходить на зимовий час

Щороку в останню неділю жовтня в Україні відбувається переведення годинників на зимовий час – на одну годину назад.

Перехід на зимовий час у 2019 році в Україні відбудеться в ніч на 27 жовтня. О 4-й годині ранку стрілки годинників потрібно перевести на годину назад. «Розумні» пристрої, підключені до Інтернету, зроблять це самі, деякі годинники – автоматично, іншим же доведеться зробити все вручну. При цьому особливу увагу варто звернути тим, хто запланував поїздку на залізничному чи авіатранспорті.

 

Перехід на літній і зимовий час уперше запровадили у Великобританії в 1908 році для економії та більш раціонального розподілу електроенергії протягом доби. В СРСР почали переводити стрілки годинника тільки в 1981 році. Зараз понад 110 країн світу переходять на «літній» і «зимовий» час. А от не переводить годинники загалом 161 країна. У 2011 році Верховна Рада намагалася скасувати переведення годинників, але під тиском громадськості ухвалену постанову було скасовано.

 

Вважається, що перехід на зимовий та літній час економить електроенергію. Правда, при цьому страждає людський організм. Зазначають, що при переході на зимовий час можливі погіршення самопочуття: приміром, може порушитися сон і знизитися імунітет.

 

УНІАН

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых