Навіщо в Кам’янське приїздила міністр освіти?

19:58, 22 окт 2019 , Новости Каменского

 

 

21 жовтня міністр освіти і науки Ганна Новосад під час робочої поїздки на Дніпропетровщину, в супроводі заступника голови ДнепрОГА О. Грицай та директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації О. Полторацького, відвідала дошкільний підрозділ «Веселий вулик» гімназії № 27 в Кам'янському.
А ще міністр освіти і науки України зустрілася з чемпіонкою адміністративних правопорушень, яка очолює освіту Кам’янського.

У ЗМІ неодноразово повідомлялося, що Дніпропетровська область – є єдиним регіоном в Україні, де освітянську галузь очолює директор департаменту з гуманітарних питань міської ради, яка скоїв десятки адміністративних правопорушень, при цьому продовжує отримувати премії, нагороди від місцевої та обласної влад. Тільки за останні два місяці чиновницю за постановами суду визнано винною відразу у двох адміністративних правопорушеннях, встановлено штрафи. На черзі відкриття кримінальних справ. Але ж разом з тим нічого не змінюється…
Із-за бездіяльності директора департаменту з гуманітарних питань, руйнуються школи, а місцевій владі байдуже! 27 липня 2019р. у школі 20 сталося ЧП, рухнула частина фасаду, дивом ніхто не постраждав. Та замість того, щоб контролювати процес підготовки закладу до навчального року, чиновниця поїхала на відпочинок, а після повернення ще й отримала цінний подарунок від місцевої влади – годинник! І це при тому, що їй, як директору департаменту, ще у 2016р. були відомі висновки проведених експертиз, за якими корпуси школи були визнані аварійними, встановлено, що ремонт покрівлі, як і спортивної зали, виконано з порушеннями, які необхідно було терміново ліквідувати. Із року в рік Онищенко Т. Я., керуючі освітою міста, підписувала акти прийомки школи до навчального року, як такої, що готова! Якби не принципова позиція батьків учнів, то невідомо чим би все закінчилося! Більше того, коли батьки відмовилися навчати дітей в одному з корпусів, аварійність якого було підтверджено повторною експертизою, вона влаштувала галас, звинуватив їх у тому, що дуже багато собі дозволяють... В результаті такої поведінки, неповаги батьки розмістили на сайті міської ради петицію щодо відсторонення її від посади. Та на цьому біди батьків 20-ї школи не закінчилися. У новому навчальному році дітей переведено в навчальні заклади, кабінети яких не були підготовлені до занять, знаходилися в антисанітарному стані. Якби не приїзд губернатора Бондаренко О., якого добилися батьки, то дітей продовжували б навчати в цих умовах, невідомо чи була б надана допомога з фінансування щодо реконструкції закладу.
На сьогодні продовжують залишатися в стані руйнування й інші навчальні заклади. Наприклад, такою є школа №5, розташована поряд з департаментом, майже перед його очима, але чиновниці байдуже, що цій будівлі незабаром виповниться 85 років, і за цей час вона не бачила жодного ремонту. Куди тільки не зверталися батьки, адміністрація, вчителі, у очільниці одна відповідь - немає грошей. Та навіть коли гроші з’являлися, директор департаменту перерозподіляла їх на інші заклади, які не потребували термінових ремонтів, посилаючись на те, що так побажали нібито інвестори, або на інші причини! Для порівняння, на відміну від шкіл, на які весь час не вистачає коштів, Онищенко Т. Я. у цьому році винайшла гроші на ремонт фасаду департаменту, який не потребував термінового ремонту, не руйнувався, та не складав загрозу для працюючих!
Постійно замилюючи очі перевіряючим, представникам місцевої влади, депутатам, Онищенко Т. Я. жодного разу не звернулася до департаменту освіти і науки ОДА, адміністрацій, чи депутатів з повідомленням про жахливий стан, в якому перебувають заклади освіти. Поряд з цим на рахунку чиновниці незаконні звільнення та скорочення педпрацівників, їх переслідування на робочих місцях, використання службового становища, нанесення місцевому бюджету збитків на сотні тисяч гривень, тощо. 21 жовтня очільниця, як одна з «кращих», за рекомендацією Полторацького О., директора департаменту освіти і науки ОДА, разом з ним представляла освіту Дніпропетровщини. Кращої кандидатури в області для спілкування з Міністром освіти України Новосад Г., представлення досягнень освіти області не знайшлося! Головне досягнення, яким хизувалася директор департаменту - дитячий садок «Веселий вулик» в Романково, побудований за обласний та міський кошт.
Вважаю, що якби на обласному рівні знали про кричущі проблеми шкіл міста, то в області вже давно були б виділені гроші на реконструкцію та ремонт закладів, що руйнуються, яким далеко за 80 років і які не бачили жодного ремонту.
Так що ж змінилося в країні?
Міністрам як показували «потемкинские деревни», так і показують, батьків і педагогів, які стають викривачами корупційних схем, порушень законодавства в освіті, як переслідували, так і переслідують.
Посадовці, порушники законодавства, як працювали, так і працюють на своїх місцях, отримуючи чималенькі заробітні плати та нагороди. До речі, заробітна плата директора департаменту Кам’янського майже така, як у міністра освіти України. Цікаво, а якби Новосад Г. скоїла адміністративне правопорушення з встановленням штрафу, та ще й не одне, вона теж би продовжувала працювати на займаній посаді? Можливо візит до Кам’янського треба було організувати саме з цих питань?

Л.Долина, голова профспілкової організації "Освітяни Придніпров'я"

На изображении может находиться: 1 человек, сидит и текст

На изображении может находиться: 1 человек, часть тела крупным планом

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых