МОЗ України затвердило нові карантинні вимоги для закладів освіти

12:00, 15 сен 2021 , Новости Каменского
МОЗ України затвердило нові карантинні вимоги для закладів освіти

Напередодні навчального року МОЗ України опубліковано нові вимоги, які повинні виконувати заклади освіти.

Що змінилося?

  1. Керівник закладу  повинен забезпечити інформування учасників освітнього процесу щодо вакцинації, профілактики хвороб та протидії поширенню COVID-19.
  2. Знімається вимога допуску працівника лише після проведення термометрії. Водночас лишається вимога не допускати працівника в разі температури вище 37,2 і ознак респіраторного захворювання.
  3. Працівники мають використовувати маски під час спілкування одне з одним.
  4. Крім вимоги забезпечення всіх працівників  масками з розрахунку 1 на 3 години добавляється вимога забезпечувати  рукавчиками, масками, респіраторами або щитками, а також окулярами  працівників на видачі їжі та працівників, які проводять розрахунки.

Всі інші норми залишилися незмінними. Більше про вимоги для закладів освіти  в постанові МОЗ України, яка розташована на її сайті.

Увага!

Відповідальність за забезпечення  працівників закладів освіти предметами індивідуального захисту (масками, рукавичками, щитками, респіраторами, окулярами, тощо) згідно вищезазначеної постанови МОЗ України покладається на засновника (власника) та керівників закладів освіти. Щодо питання читачів, чи повинні освітяни за свій кошт покупати предмети індивідуального захисту однозначно ні!

Якщо  такі випадки є просимо повідомляти редакцію за телефоном 068-208-14-11, або на електронну адресу sobytie_dndz@i.ua 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых