Від меморандуму тепло не з’явиться: уряд має виконати обіцянку та повернути борги місцевим бюджетам, – «УДАР Віталія Кличка»

16:36, 22 окт 2021 , Новости Каменского
Від меморандуму тепло не з’явиться: уряд має виконати обіцянку та повернути борги місцевим бюджетам, – «УДАР Віталія Кличка»

«УДАР Віталія Кличка» позитивно поставився до рішення уряду підписати меморандум з представниками місцевого самоврядування щодо непідвищення тарифів на опалення і гаряче водопостачання.

В нинішніх складних умовах це було голосом здорового глузду і без перебільшення - державницьким рішенням. 
Проте було очевидним, що одним лише меморандумом тарифи не втримати, оскільки ринкова ціна газу сьогодні сягає подекуди 45 тис. грн за тисячу кубометрів. 
 Для стабілізації тарифів потрібні значні фінансові ресурси та газ за доступною ціною, який зобов’язався постачати «Нафтогаз». А уряд до цього часу не повернув місцевим бюджетам 37 млрд грн за різницю в тарифах, яку обіцяв повернути до кінця вересня у попередньому меморандумі. 

Тарифи – це, по перше, загальноукраїнська тема. Щонайменше тому, що монополія на торгівлю енергоресурсами належить державі. Саме від «Нафтогазу» залежить, за якою ціною отримають газ громадяни та комунальні і бюджетні установи.


● «УДАР Віталія Кличка» вимагає від уряду передати місцевим громадам не лише відповідальність за тарифи, але й ресурси для втримання їх на нинішньому рівні, а також продавати газ за оголошеною ціною. 
● Тож партія вимагає від уряду зобов’язати Нафтогаз дотримуватися взятих на себе зобов’язань щодо продажу газу за доступною ціною населенню (7,42 грн/куб. м) і бюджетним установам (13,7 грн/куб. м).

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых