Щорічна «остання битва»

20:18, 5 ноя 2019 , Новости Каменского
Щорічна «остання битва»

 

 

Щороку опалювальний сезон в Кам’янському починається, як раптова битва з підступним та безжальним ворогом. І щороку міська влада рапортує, що місто готове до зими…

«Как вам нравится отопление в нашем городе? Так его включили или нет? Дали такой теплоноситель, что и стояки не нагрелись. Батареи ледяные!» - мало не кричать жителі Кам’янського.
До початку тижня в місті з приблизно 2 тисяч житлових будинків багатоквартирної забудови біля 300 було ще не підключено до централізованої системи теплопостачання.
Через аварії на магістральних тепломережах опалення вже після його запуску відключалось на половині лівобережного району міста та на Дніпробуді. Багато будинків стоять холодні на Черемушках і в центральній частині міста через аварійні пориви трубопроводів.
Міська аварійна служба працює в авральному режимі, реагуючи на 2 сотні заявок на добу.
В жовтні департамент ЖКГ рапортував виконавчому комітету міської ради: КП «Тепломережі» витратили на підготовку до початку опалювального сезону 20 мільйонів гривень.

Для порівняння: приблизно стільки ж місто витрачає на послуги ТОВ «Муніципальна гвардія» з охорони об’єктів комунальної власності.

Були підписані паспорти готовності до прийому теплоносія всіх об’єктів, куди подається центральне опалення. Проведені гідро випробування тепломереж. Так міська влада каже щороку. І на цей раз менеджери Кам’янського визнали підготовку до зими задовільною.

«Шипучка» в трубах

Розриви старих труб, котрі відслужили по 2 терміни придатності – не єдина проблема. Там, де опалення подається, батареї не завжди теплі. Є проблема повітряних бульбашок в теплоносії, які закупорюють труби. В деяких будинках через це не працює половина стояків…
«При этом ЕДС сообщает, что заявки на развоздушивание будут приниматься после 8 ноября (после полного запуска)!», - скаржаться городяни. Комунальники повідомляють, що спочатку підключать всі будинки, а тільки потім почнуть випускати повітряні бульбашки, регулюючи тиск в системі теплопостачання.
«А начисление оплаты будет с момента подачи. То есть оплата пошла или нет?» - цікавляться споживачі центрального опалення. Оплата буде нараховуватись з моменту подачі теплоносія в будинок, обіцяють посадовці міської влади в офіційних коментарях.
Треба йти до департаменту ЖКГ і писати заяви на перерахунок, фіксуючи відсутність опалення відповідними актами, радять досвідчені споживачі та місцеві активісти «комунальної самооборони».

Соцмісто: холод і темрява

«В зв'язку з аварійною ситуацією на лінії електромереж, тимчасово знеструмлені споживачі житлових будинків по вул….» - практично щодня повідомляє ЄДС жителів Солцміста та БАМу.
Жителі сидять в холодних та темних будинках: центральне опалення від ТЕЦ «Азоту» міська влада обіцяє подавати з 16 листопада (зиму прогнози обіцяють з 12 листопада). Індивідуальне електроопалення, як виявилось, не працює без електроенергії…
«Скажите, зачем люди заплатили такие деньги за ваше электроотопление, чтобы мёрзнуть?» - пишуть люди в соціальних мережах. - Мне кажется, что этот народ взбунтуется и придёт жить в Белый дом. Мэр, прими меры!»

ФОТО
Приклад того, як робиться «модернізація» електричних мереж за бюджетні кошти – електричний кабель, підвішений просто на стовбур дерева поряд з будинками по вулиці Ухтомського. Працівники в спецодягу, як у співробітників ДТЕК, на тому тижні виконали досить дивну «модернізацію», перелякавши жителів.
«Цікаво було би подивитись, згідно якого проекту виконані такі роботи на електромережах?» - підозрівають недобре жителі.

Нет описания фото.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых