За кіоск на зупинці – догану менеджеру

20:26, 5 ноя 2019 , Новости Каменского
За кіоск на зупинці – догану менеджеру

 

 

Про черговий «десант» торгівельних об’єктів сумнівної законності в громадських місцях газета «Событие» писала в жовтні.
Несподіваний відгомін «гарячої» теми не примусив себе чекати.

Як стало відомо, 5 листопада мер Кам’янського Андрій Білоусов виніс догану своєму заступнику з питань містобудування й архітектури Дмитру Щербатову за нещодавно збудовані торгівельні об’єкти на місці зупинки «Диспетчерська» на лівому березі, на бульварі Будівельників. Мовляв, торгівельні об’єкти зроблені так, що можуть заважати пасажирам, а заступник не догледів.
Посадовець отримав догану в додаток до свого «послужного списку», в якому, як відомо з відкритих джерел, вже є судимість за хабар, отримана в Дніпрі, коли нинішній заступник мера Кам’янського ще був депутатом міської ради обласного центру.
Схожі торгівельні павільйони наразі будуються і в інших громадських місцях, причому деякі з них за документами вже існують як об’єкти нерухомості, і вже продавались – дарувались хтозна скільки разів…
За це ще нікого не притягли до відповідальності, незважаючи на скарги жителів, в тому числі і до поліції.
Активістка Олена Ковалевич звернулась до губернатора Дніпропетровщини з приводу фактів самозахвату земель в Кам’янському. На її думку, в місті працює схема незаконного виділення земельних ділянок міською радою під об’єкти нерухомості, яких насправді ще нема. А потім на цих ділянках швиденько ведеться будівництво.
Існування схеми, коли забудовник спочатку отримує рішення суду про визнання права власності на нерухоме майно, а потім вимагає від міськради земельну ділянку під цим майном, визнав нещодавно навіть секретар міської ради Олександр Залевський. І чомусь сказав, що влада безсила проти цієї схеми…
Іронія менеджерської долі в тому, що на початку своєї кар’єри в галузі архітектури в Кам’янському Д. Щербатов сам розповідав про саме таку схему і обіцяв боротися з неправильною практикою самозабудови…
Так що це виходить? Голова міста, виявляється, не володіє справами, які творяться під його носом?
Ну хто в таке повірить?
Але «крайнього» в справі однієї незаконної забудови вже визначено. Мало того, окрім догани, пан Щербатов начебто тепер повинен за свої кошти демонтувати оту забудову.
Цікаво, чи демонтує, і таки за чиї кошти, і ще більш цікаво, що ж буде з іншими забудівлями, такими як на площі Героїв, та на Соцмісті? А це ж тільки по «червоній» лінії, та є ж і інші.
Чи вистачить коштів у заступника голови?... Чи хлопи грошами скинуться?

ФОТО
(Справа наліво): Міський голова Кам’янського Андрій Білоусов та його заступник з питань містобудування й архітектури Дмитро Щербатов.

На изображении может находиться: 2 человека, в помещении

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых