Імпорт електроенергії з Білорусі відновиться 21 листопада

08:00, 21 ноя 2021 , Новости Каменского
Імпорт електроенергії з Білорусі відновиться 21 листопада

Імпорт електроенергії з Білорусі після припинення постачання на 18-20 листопада планується на 21 листопада.

Про це свідчать дані на сайті ENTSO-E, передає Інтерфакс-Україна.

За даними на сайті, які оновлюються за кілька годин до постачання, на всі години доби неділі імпорт планується обсягом 415 МВт щогодини, як це було з 9 до 17 листопада. Добовий обсяг імпорту становить близько 2% споживання електроенергії.

Нагадаємо, 17 листопада Міненерго Білорусі оголосило про припинення електропостачання в Україну з 18 листопада. "Постачання електроенергії в Україну буде припинено з 18 листопада відповідно до встановленого порядку взаємодії в рамках контрактних відносин. Можливість подальшого здійснення постачання електроенергії в Україну розглядатиметься білоруською стороною з урахуванням технічних можливостей", – зазначалося у повідомленні.

Раніше в Міненерго Білорусі повідомили, що 17 листопада о 10:33 перший (і наразі єдиний) енергоблок Білоруської АЕС відключений від мережі дією автоматики. Його знову підключили до системи 19 листопада. 

Як повідомлялося, імпорт електроенергії з Білорусі в Україну відновився 6 листопада, з 8 листопада він зріс до 400 МВт-год, а у наступні дні досяг 415 МВт-год рівним графіком. Імпорт в об'ємі 400 МВт-год здійснює "ТЕТ груп" Віталія Бутенка, який раніше працював у структурах енергохолдингу ДТЕК Ріната Ахметова.

Водночас у "Бєленерго" підтверджували наявність контракту на постачання електроенерії в Україну до кінця листопада.

Нагадаємо, за підсумками місячного аукціону на листопад 885 МВт потужності для імпорту з Білорусі викупила НАЕК "Енергоатом", ще 15 МВт – ТОВ "Електро Ком'юніті".

"Енергоатом" спочатку пояснив купівлю пропускної спроможності міждержавного перетину для імпорту електроенергії з Білорусі необхідністю створення резерву відповідно до вимог режиму роботи Об’єднаної енергетичної системи України. Однак зголом це повідомлення було видалено з сайту компанії, а імпорт електроенергії вона так і не розпочала.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых