У Кам’янському готують до відкриття нові дошкільні заклади

10:24, 15 апр 2019 , Новости Каменского

 

 

 

У Кам’янському вирішується проблема нестачі місць у дитячих дошкільних навчальних закладах. Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов під час перевірки об’єктів сфери дошкільної освіти, де ведуться будівельні роботи.

Цього року в місті відкриється спеціалізований дитячий садок №  43 по вулиці Дмитра Яворницького. Саме у цьому районі найбільша потреба у дошкільних навчальних закладах.

З 1999 року дитсадок не працював, будівля пустувала та знаходилася в занедбаному стані. Завдяки співпраці міського голови з міжнародними партнерами – німецьким товариством «GIZ» у січні 2018 року за кошти інвестора розпочалася реконструкція будівлі дитячого садку. Велика частина будівельних робіт вже виконана, закуплено нові меблі та обладнання. Залишилося відремонтувати внутрішні приміщення і впорядкувати прилеглу територію. Новий дитсадок розрахований на 6 груп, які зможуть відвідувати 120 вихованців. Будуть створені умови і для дітей, котрі потребують інклюзивної освіти.

Також Андрій Білоусов відвідав інклюзивно-ресурсний центр «Сузір’я», де ведуться реконструкція та модернізація нового навчального корпусу. У відремонтованих кабінетах з новим обладнанням практичні психологи, логопеди, дефектологи та інші фахівці центру зможуть користуватися сучасними методиками і максимально ефективно проводити заняття з дітьми, які потребують корекції фізичного або розумового розвитку.

Підрядна організація наголосила, що до початку літа повністю завершить ремонтні роботи дошкільних закладів.

«Крім цього, за кошти обласного бюджету будується новий дитячий садок у селищі Романкове. Введення в експлуатацію усіх цих дошкільних закладів практично повністю вирішить проблему черг у дитячі садки», – сказав Андрій Білоусов.

 

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых