У День пам’яті жертв голодомору у Кам’янському проведуть траурний мітинг та панахиду

16:07, 19 ноя 2019 , Новости Каменского
У День пам’яті жертв голодомору у Кам’янському проведуть траурний мітинг та панахиду

23 листопада, у День пам’яті жертв голодоморів у Кам’янському проведуть жалобний мітинг та церемонію покладання квітів до пам’ятного знака жертвам Голодомору 1932–1933 років біля музею історії міста. Захід розпочнеться об 11 годині.

 

Приєднатися до мітингу й спільно вшанувати пам’ять українців, які пішли з життя у ті жахливі роки запрошують усіх бажаючих мешканців та гостей міста.

У день жалоби державні прапори України на будинках і спорудах органів державної влади, місцевого самоврядування, підприємств, установ і організацій міста будуть пов’язані траурними стрічками та приспущені, обмежать трансляцію розважальних програм міським телебаченням та радіомовленням.

У День пам’яті проведуть панахиди за жертвами голодоморів у всіх храмах міста.

Також у музеї історії міста, бібліотеках централізованої системи, навчальних закладах Кам’янського проходитимуть тематичні заходи, виставки, показ документальних стрічок.

 

День памяті жертв голодоморів відзначається щорічно в четверту суботу листопада. У цей день на території України о 16:00  запалюють свічки на вікнах та проводять загальнонаціональну хвилину мовчання. Акція «Запали свічку» вперше пройшла на території України у 2006 році, коли Верховна Рада визнала Голодомор геноцидом українського народу.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых