Росіяни використовують касетні боєприпаси, які можуть наводитись на автівки

11:20, 10 апр 2022 , Новости Каменского
Росіяни використовують касетні боєприпаси, які можуть наводитись на автівки

Росіяни почали використовувати касетні боєприпаси на парашутах, які можуть самонаводитися на джерела тепла, зокрема й цивільні автівки.

Про це повідомляє видання Defense Express.

Як зазначається у повідомленні, першими про застосування таких снарядів на парашутах у Києві в березні повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко. Також про подібні боєприпаси повідомляли й мешканці Харкова.

Фахівці видання ідентифікували снаряди. З’ясувалось, що ними є касетні боєприпаси 9М55К1. Зокрема, їх може запускати реактивна система залпового вогню "Смерч".

Небезпека снарядів полягає в тому, що у повітрі вони розділяються на суббоєприпаси. Кожен із них має своє індивідуальне наведення. Зазвичай це доволі примітивна теплова головка самонаведення, яка має реагувати на тепло бронетехніки. Але на практиці вона може зреагувати й на цивільні автомобілі, пишуть журналісти.

Окрім того, такі боєприпаси можуть не вибухати одразу та лежати протягом тривалого часу.

"Враховуючи загальну низку якість військової техніки виробництва РФ слід зазначити, що район, який був обстріляний рашистами касетними боєприпасами, становить підвищену небезпеку. Існує вірогідність того, що суббоєприпаси не здетонують і будуть лежати на землі. Тому необхідно бути вкрай обережним, не наближатись до підозрілих предметів, тим паче не підіймати їх", — йдеться у повідомленні.

КОММЕНТАРИИ — 0


Популярное

Топ обсуждаемых